Liga 2: a Csíkszereda kikapott az első helyezettől

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2024.04.27. 12:43
A Csíkszereda ezúttal nem tudott a kapuba találni hazai pályán (Fotó: Pál Zoltán/FK Csíkszereda)
Nem tudta visszaszerezni a második közvetlenül feljutást érő helyet az FK Csíkszereda a román másodosztályban (Liga 2), miután szombaton hazai pályán kapott ki a listavezető Unirea Sloboziától.

A már biztos feljutó vendégcsapat Serafim Cojocari közeli lövésével már első helyzetét gólra váltotta a 4. percben, és az egész első félidőt uralta a statikusan és lassan futballozó székelyföldi csapat ellen. Szünet után viszont fordult a kocka, az FK jutott el sorozatosan a hazai kapu elé, de játékosai még büntetőből sem tudtak betalálni: Jelena Richárd lövését hárította Denis Rusu kapus. Vereségével a Csíkszereda maradt a felsőház ötödik helyén, ami – mivel a második Sellenberk és a harmadik Corvinul nem jogosult az élvonalban szerepelni – az idény végén osztályozót ér a Superliga 14. helyezettje ellen.

Az FK magyarországi futballistái közül Kelemen Dávid, Babati Benjámin és Jelena Richárd is végig a pályán volt, Nagy Jánost félidőben cserélték le, Pintér Bence helyére pedig a 65. percben állt be Makrai Gábor.

LIGA 2, PLAYOFF
7. FORDULÓ
FK Csíkszereda–Unirea Slobozia 0–1 (Cojocari 4.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik