Benzema kihagyása nem maradt következmény nélkül, elküldték az argentin edzőt

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.07.02. 22:40
Marcelo Gallardo és Karim Benzema egy decemberi sajtótájékoztatón (Fotó: Getty Images)
A szaúd-arábiai labdarúgó-bajnokságban szereplő al-Ittihad kedden bejelentette, hogy megvált argentin vezetőedzőjétől, Marcelo Gallardótól.

Sajtóhírekben már júniusban megjövendölték, hogy Marcelo Gallardónak mennie kell, mégpedig nem kis részben azért, mert egy februári Bajnokok Ligája-mérkőzésre készülvén kihagyta a keretből Karim Benzemát. Utóbbi akkor kérte, hogy „átmenetileg” távozhasson a klubtól; a francia csatár tavasszal végül visszatért a pályára, de kapcsolata a vezetőedzővel feszült maradt.

„Gallardo több hibát elkövetett, ilyen volt például Benzema elfogadhatatlan mellőzése. Benzema fontos szereplője úgy az Ittihad jövőjének, mint a teljes szaúdi futballprojektnek” – idézi a helyi sajtó Loaj Nazert, a nemrégiben megválasztott új Ittihad-elnököt, aki jelentős változásokat harangozott be.

A fejleményeket figyelemmel kísérő futballpiaci szakember, Fabrizio Romano szerint Stefano Pioli, a Milan legutóbbi vezetőedzője az „erős” utódjelöltek közé tartozik.

A tavaly novemberben kinevezett Gallardo menesztésében nyilvánvalóan szerepet játszott az is, hogy a 2023-ban bajnoki címet szerző csapat a legutóbbi szaúdi bajnokságban csak az ötödik helyen végzett.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik