DAC: a Granada akadémiáján nevelkedő játékos érkezett – hivatalos

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
• Dunaszerdahely
Vágólapra másolva!
2024.07.18. 13:13
Mahmudu Bajo, a DAC legújabb szerzeménye (Fotó: DAC)
A 19 esztendős Mahmudu Bajo lett a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Dunaszerdahely negyedik nyári erősítése. A gambiai védekező középpályás Zólyombrézóról igazolt a DAC-hoz, ahol négyéves, 2028 nyaráig szóló szerződést kötött.

„Játszottam Dunaszerdahelyen, ahol kiváló volt a hangulat. Már alig várom, hogy pályára léphessek ebben a remek stadionban, ezekkel a csodálatos szurkolókkal a hátunk mögött. A DAC-nak és a Zólyombrézónak is köszönettel tartozom, amiért itt lehetek. Azzal a céllal érkeztem, hogy folyamatos lehetőséget kapjak, és hogy a játékommal, gólpasszaimmal, esetleg találataimmal is a csapat segítségére legyek. Szintén örülök az európai kupaporondon lejátszandó első meccseimnek is”nyilatkozta a klub honlapján Mahmudu Bajo, aki a 6-os számú mez tulajdonosa lesz.

„A Zólyombrézóval való tárgyalásunk több hétig tartott. Boldogok vagyunk, hogy végül egyezségre jutottunk. A tehetség magáért beszél, a bemutatkozó idénye a Niké Ligában mély benyomást gyakorolt az ellenfelekre. Bajo elegáns, ugyanakkor hatékony és modern hatos, aki jó a támadásépítésben, megvan a kellő agresszivitása és kitartása, hogy tovább fejlődjön” – fogalmazott Jan Van Daele, a DAC ügyvezető igazgatója.

Mahmudu Bajo Gambiában született, és az ország nyugati részén székelő klub, a Tallinding United FC neveltje. Tizenhat évesen, 2021 júliusában a spanyol Granada akadémiájára került, egy éve lett a Zólyombrézó játékosa. A vasgyáriak színeiben 28 bajnoki mérkőzésen lépett pályára, két gólpassz szerepelt a neve mellett, és nagyon jó százalékban nyerte meg a párharcokat.

Bajo az ifjúsági korosztályos csapatokban képviselte Gambiát, tavaly pedig az U20-as argentínai világbajnokságon is megmutathatta magát. Idén júniusban a felnőttek között is debütált.

A dunaszerdahelyi szurkolók a csütörtök esti Eszék elleni felkészülési meccsen találkozhatnak először a fiatal gambiai játékossal.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik