Izgalmas hajrá után nyert, és a tabella élére ugrott a Sepsi OSK!

Vágólapra másolva!
2024.07.22. 19:56
Ma is nyert az OSK (Fotó: Tókos Csaba, archív)
A román Superliga 2. fordulójában a Gloria Buzau otthonában 2–1-re nyert a Sepsi OSK.

 

ROMÁNIA
Superliga
2. forduló
Gloria Buzau–Sepsi OSK 1–2 (0–2) 
Bodzavásár, Gloria-stadion, 5700 néző. Vezette: Iulian Calin
Gloria Buzau: Greab – Ferraresso, Dandea (Cheick Traoré, a szünetben), Dobrosavlevici, Turda, Salceanu – Prejmereanu (Candija, 74.), T. Calin (Tescan, a szünetben), Dumitru (Ahmatov, a szünetben) – Budescu (Benzar, 73.), Matos. Vezetőedző: Andrei Prepelita
Sepsi OSK: Niczuly – Otelita, Ciobotariu, Ninaj, Stefan – Alimi, Mino, Kallaku (Hajdin, 87.) – Matei (Neskovics, 66.), M. Coman (Sigér D., 88.), Varga K. (Bardea, 66.). Vezetőedző: Bernd Storck
Gólszerző: Tescan (86.), ill. Ciobotariu (12.), M. Coman (30.)

Tizenhét év után rendeztek újra élvonalbeli mérkőzést Bodzavásáron, ám a feljutástól és a Petrolul elleni pontszerzéstől megrészegedett hazai közönséget gyorsan kijózanította a Sepsi képében szembejövő valóság. 

Hiába állt fel öt védővel a Gloria, a szinte összes párharcot megnyerő székelyföldi csapat szinte tetszés szerint alakította ki helyzeteit a hazai kapu előtt. Alimi kapufája után ugyan sem Kallaku, sem Denis Ciobotariu nem tudta az üres kapuba terelni a kipattanó labdát, de a helyzetet követő szögletből utóbbi már befejelte a szentgyörgyiek vezető gólját. 

Ezt követően többnyire Marius Comant keresték a székelyföldiek beadásai, de a Corvinultól érkezett center első két fejese még célt tévesztett. Lábbal viszont már nem hibázott, és a hálóba küldte a Varga Kevin 17 méteres lökete után a Greabról kipattanó labdát. A Gloria kapusa a félidő végén az egyedül kilépő Kallaku lövését is védte, társai viszont csak elvétve jutottak el a Sepsi tizenhatosáig. 

A második félidő már kiegyenlítettebb küzdelmet, és több hazai helyzetet hozott, Niczuly Roland azonban háromszor is nagyot védett. A vízelvezetést nélkülöző pálya, amelyre hatalmas nyári zápor zúdult a találkozó előtt, egyre többször zavarta meg a játékosokat, leginkább a szentgyörgyi kapura törő Matost. 

A hajrában Dragos Tescan szöglet utáni fejes góljával felcsillantak a bodzavásári remények, és a Sepsit végül a videobíró mentette meg a pontvesztéstől, amely kiszúrta a milliméteres lest a Matos gólja előtti beadásnál.    


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik