Izrael felfüggesztését kérik a FIFA-tól – a szervezet augusztusban dönt

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.07.19. 10:29
Fotó: AFP
Ott lehet a párizsi olimpián az izraeli labdarúgó-válogatott, a FIFA július 20-ról augusztus 31-re halasztotta az ország elleni esetleges szankció kihirdetését.

A Palesztin Labdarúgó-szövetség áprilisban kérte a FIFA-t, hogy a két ország közötti háborús helyzet miatt függessze fel az izraeli szövetség tagságát, és csapatait ne engedje nemzetközi versenyeken indulni. A felhíváshoz emberi jogi szervezetek is csatlakoztak.

A FIFA független jogi vizsgálatot rendelt el, és július 20-ra ígért döntést, csakhogy a frissen kiadott közleményében a határozatot augusztus 31-re halasztotta.

„A független jogi szakértői vélemény alapján július 20-ra ígértünk választ az izraeli ügyben, de mindkét fél halasztást kért, hogy alaposabban előkészített dokumentumokkal tudjon érvelni. Ezeket a megfelelő odafigyeléssel és alapossággal kell átnézni, ezért az ügyben a döntés késleltetve várható, de legkésőbb augusztus 31-én a FIFA tanácsa elé kerül a jelentés” – állt a FIFA közleményében.

A párizsi olimpia futballtornája július 24-én kezdődik, Izrael a csoportkörben Japánnal, Malival és Paraguayjal játszik.

Az izraeli válogatott ősszel a Nemzetek Ligájában lesz érdekelt, a háborús helyzet miatt a hazai mérkőzéseit Budapesten játszaná, és sajtóhírek szerint a Belgium elleni idegenbeli mérkőzése is Magyarországra kerülhet.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik