Kloppot akarja kapitányának az amerikai válogatott

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.07.11. 16:25
Jürgen Klopp lehet az új amerikai kapitány? (Fotó: Getty Images)
Hiába jelentette ki többször, hogy pihenni szeretne, Jürgen Klopp hamarosan ismét edzőnek állhat, ugyanis amerikai sajtóhírek szerint az Egyesült Államok Labdarúgó-szövetsége már felvette a kapcsolatot a Liverpooltól távozó szakember képviselőivel, s azt szeretnék, ha ő váltaná szövetségi kapitányként az azonnali hatállyal menesztett Gregg Berhaltert.

Megírtuk, hogy házigazdaként leszerepelt az amerikai válogatott az Egyesült Államokban zajló Copa Américán, s a csalódást keltő szereplést követően a helyi szövetség azonnali hatállyal menesztette a 2022-es vb után egyszer már elküldött Gregg Berhaltert.

A szervezet sportigazgatója már a bejelentésről szóló cikkben is úgy fogalmazott, hogy szeretnék minél hamarabb elkezdeni keresni Berhalter utódját, s úgy fest, valóban nem vesztegetik az időt, ugyanis az Independent vezető futballszakírója, Miguel Delaney arról számolt be, hogy az amerikaiak Jürgen Kloppot szeretnék szövetségi kapitányuknak, s már fel is vették a kapcsolatot a német szakember képviselőivel.

Az amerikaiaknak mindenképpen megoldást kell találniuk, hogy kellő idejük jusson felkészülni a Kanadában, Mexikóban és az Egyesült Államokban rendezendő 2026-os világbajnokságra.

Klopp kinevezése viszont azért nehezen elképzelhető, mert fáradtságra hivatkozva döntött úgy, hogy közel 10 esztendő után távozik a Liverpooltól, és szeretne legalább egy évet pihenni, mielőtt bármilyen másik munkát elvállal.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik