Tusványos: látványos bemutatót is tartottak a teqballsztárok

BODNÁR ZALÁNBODNÁR ZALÁN
• Tusnádfürdő
Vágólapra másolva!
2024.07.26. 15:42
A teqball volt a pódiumbeszélgetések egyik témája pénteken, a Buzánszky Jenő Sportteraszon (Fotó: Mravik Gusztáv)
Újabb pódiumbeszélgetésekre került sor pénteken Tusnádfürdőn, a Buzánszky Jenő Sportteraszon. A téma ezúttal a magyar fejlesztésű fiatal sportág, a teqball volt.

A magyar fejlesztésű fiatal sportág, a teqball volt az egyik pódiumbeszélgetés témája, Őri B. Péter, lapunk szerkesztője a sportág három klasszisát kérdezte Tusnádfürdőn: a világbajnoki ezüst- és bronzérmes Ilyés Szabolcsot, a székely Góbék Teqball Team klubvezetőjét; a világ- és Európa-bajnok Györgydeák Aport és Blázsovics Ádám négyszeres világbajnokot. Utóbbitól megtudtuk: „A teqball-tudás megszerzéséhez a legfontosabb, hogy kitartónak kell lenni az elején a technika elsajátításában, mivel kimagasló technikai tudás nélkül ezt a játékot nem lehet játszani.”

Györgydeák Apor elmondta: „Mivel fiatal sportág, saját magunknak kellett kitapasztalnunk, milyen edzésre van szükség, most már van heti edzésprogram, és mivel immár profiként űzzük ezt a sportágat, egy kisebb stáb is segít minket, amelynek a legfontosabb tagja a mentáltréner.”

A sportág fejlesztői az első perctől kezdve hangoztatják, olimpián szeretnék látni a teqballt, ennek kapcsán Ilyés Szabolcs elmondta: „Nagy vágyunk, hogy legkésőbb 2036-ban a Góbék Teqball Team olimpiai bajnokot adjon.”

Különlegessége volt a programnak, hogy nem csupán beszéltek a játékosok, de a Buzánszky Jenő Sportterasz előtti téren elhelyezett asztalnál bemutatót is tartottak az érdeklődőknek. 


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik