Courtois addig nem játszik a belga válogatottban, amíg Tedesco a kapitány

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.08.23. 08:35
Amíg Domenico Tedesco a kapitány, Thibaut Courtois nem játszik a belga válogatottban (Fotó: Getty Images)
A Bajnokok Ligája-címvédő Real Madrid 32 éves kapusa, Thibaut Courtois Instagram-oldalán jelentette be, hogy addig nem lép pályára a belga labdarúgó-válogatottban, amíg azt Domenico Tedesco irányítja.

Ismert, hogy a belga válogatott élére 2023 tavaszán, Roberto Martínez helyére kinevezett Domenico Tedescónak és Thibaut Courtois-nak akkor romlott meg a viszonya, amikor tavaly nyáron Kevin De Bruyne hiányában Tedesco, Courtois és Romelu Lukaku abban egyeztek meg, hogy az Ausztria elleni felkészülési mérkőzésen a csatár, az Észtország ellenin a kapus lesz a csapatkapitány.

Az osztrákok elleni meccset követően viszont Courtois beszélni akart Tedescóval és azt mondta, hazamegy, mert csalódott és sértve érzi magát, ezért az észtek elleni meccs előtt – sérülésre hivatkozva – valóban elhagyta a belga nemzeti csapatot.

Courtois decemberben bocsánatot kért és elismerte, hogy rossz döntés volt részéről a távozás, de kifejtette, hogy nemcsak a kapitányi karszalag miatt távozott, hanem azért is, mert nem érezte, hogy megkapja a neki járó tiszteletet.

A 2023–2024-es idényben súlyos sérüléssel is bajlódó Courtois az évad végére visszatért a Real Madrid kapujába, ám azt már korábban eldöntötte, hogy nem lesz ott a belga válogatottal a németországi Európa-bajnokságon.

A felek ügye márciusban folytatódott, amikor a nem sokkal korábban 2026-ig hosszabbító Tedesco kerethirdetésekor Courtois-val kapcsolatban úgy fogalmazott: „Mindent megpróbáltam, abszolút mindent.”

Erre pedig Courtois X-oldalán csupán három Pinokkiót ábrázoló hangulatjellel reagált. 

A 32 éves kapus most Instagram-oldalán számolt be róla, hogy amíg Domenico Tedesco irányítja a belga válogatottat, addig nem lép pályára nemzeti csapatában.

„A belga szurkolókhoz, a válogatott szurkolóihoz szeretnék szólni. Hatalmas szeretetet és büszkeséget érzek, amikor a hazámat és minden támogatónkat képviselem. Kiváltságosnak érzem magam, hogy a nemzeti mezt viselhettem. Még a legmerészebb álmaimban sem tudtam volna elképzelni, hogy ezt több mint százszor megtehetem. Sajnos az edzővel együtt követve az eseményeket hosszas töprengés után úgy döntöttem, hogy nem térek vissza az irányítása alá tartozó belga válogatottba. Az iránta érzett bizalmatlanságom nem járulna hozzá a szükséges légkör fenntartásához. A szövetség, amellyel többször tárgyaltam, elfogadta az álláspontomat és azokat az indokokat, amelyek elvezettek ehhez a fájdalmas, de koherens döntéshez. Sajnálom, hogy csalódást okoztam néhány szurkolónak, ám meg vagyok róla győződve, hogy ez a legjobb lépés Belgium számára, mivel ez lezárja a vitát és lehetővé teszi a csapatnak, hogy a céljai elérésére összpontosítson” – írta Instagram-oldalán Thibaut Courtois.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik