Cristiano Ronaldo nem mond le a válogatottságról, segíteni akar a csapatnak

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.08.27. 09:55
Cristiano Ronaldo továbbra is segíteni akar a portugál válogatottnak (Fotó: Getty Images)
Cristiano Ronaldo egyértelművé tette, hogy továbbra is pályára akar lépni a portugál labdarúgó-válogatottban, egyelőre nem tervezi, hogy visszavonul a nemzeti csapatbeli szerepléstől.

 

A portugál válogatott szövetségi kapitánya, Roberto Martínez négy nap múlva hirdeti ki keretét csapata szeptemberi Nemzetek Ligája-mérkőzéseire, és adódik a kérdés, hogy továbbra is számíthat-e még Cristiano Ronaldóra. Az ötszörös aranylabdás tiszta vizet öntött a pohárba, és elárulta, hogy még nem tervez visszavonulni a válogatottól, de ha erre majd sort kerít, az mindenkit váratlanul fog érni.

„Amikor befejezem válogatottbeli pályafutásomat, azt nem közlöm majd előre – idézi a beIN Sports az Al-Naszr sztárjának szavait, aki a portugál Now-nak nyilatkozott a témában. – Az egy nagyon spontán döntés lesz a részemről, és egyben alaposan átgondolt is. Most azonban segíteni szeretnék nemzeti csapatunknak a közelgő feladatok során. Vár ránk a Nemzetek Ligája, és én imádok játszani.”

A 39 éves támadó röviden a játékos-pályafutása utáni terveiről is szót ejtett, legalábbis azt elmondta, hogy jelen állás szerint mivel nem kíván foglalkozni a visszavonulását követően. 

„Jelenleg nem hiszem, hogy bármilyen csapatnál is edző leszek. Nem gondoltam még rá, meg sem fordult a fejemben. Nem látom magam előtt, hogy ebbe az irányba haladna az életem. Inkább mással foglalkoznék, a futball világán kívül, de csak Isten tudja, hogy mit hoz a jövő” – tette hozzá az Európa-bajnok klasszis.

A portugál válogatott az NL A-divíziójának 1. csoportjában szerepel, és szeptember 5-én a horvátokat fogadja, három napra rá pedig a skótokat – a kvartettnek még a lengyelek a tagjai.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik