Európai Szuperkupa: Ancelotti, Carvajal és Modric is csúcstartó lett

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.08.15. 09:57
A Real Madrid nyerte az európai Szuperkupát (Fotó: Getty Images)
Az Atalanta felett aratott sikerével hatodszor nyerte el az európai Szuperkupát a Real Madrid labdarúgócsapata, amelynek edzője, Carlo Ancelotti és két játékosa, Dani Carvajal és Luka Modric is csúcstartó lett.

Az olasz tréner edzőként ötödször hódította el a trófeát, ezzel Pep Guardiolát hagyta le a szakemberek rangsorában, ezenkívül játékosként is van még egy sikere, és hat győzelmével ugyancsak spanyol kollégáját utasította maga mögé.

A Real Madridból Dani Carvajal és a korábbi aranylabdás Luka Modric egyaránt ötödik alkalommal ünnepelhetett, amivel közösen léptek fel az örökrangsor első helyére.

A Varsóban rendezett összecsapáson a Real Madrid Federico Valverde és a debütáló Kylian Mbappé góljával nyert 2–0-ra, az első találatnál a brazil Vinícius Júnior volt az előkészítő, így a dél-amerikai támadó minden sorozatot figyelembe véve a 11. döntőjén már 11 gólból vette ki a részét a klub színeiben.

EURÓPAI SZUPERKUPA
REAL MADRID (spanyol)–ATALANTA (olasz) 2–0 (0–0)
Varsó, Nemzeti Stadion. Vezette: Sandro Schärer (Stéphane De Almeida, Jonas Erni) – svájciak
REAL MADRID: Courtois – Carvajal (L. Vázquez, 89.), Militao, Rüdiger, F. Mendy – Tchouaméni, Valverde, Bellingham (Ceballos, 89.) – Vinícius Jr. (Güler, 88.), Rodrygo (Modric, 76.), K. Mbappé (B. Díaz, 83.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti
ATALANTA: Musso – Djimsiti, Hien (Palestra, 90.), Kolasinac (Bakker, 71.) – Zappacosta (Godfrey, 62.), De Roon, Éderson, Ruggeri – Pasalic (Manzoni, 90.), De Ketelaere (Retegui, 62.), Lookman. Vezetőedző: Gian Piero Gasperini
Gólszerzők: Valverde (59.), K. Mbappé (68.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik