„Gyakorlatilag visszafordíthatatlan” a pályán összeeső védő állapota

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.08.27. 12:59
Hamar érkezett az orvosi segítség (Fotó: Getty Images)
Múlt héten a Libertadores-kupában az uruguayi Nacional a Sao Paulo vendégeként szerepelt – és esett ki 2–0-s veresége után. A találkozón a második félidő elején csereként beszálló Juan Izquierdo a 85. percben összesett, mentőautóval kellett kórházba szállítani. Mint utóbb kiderült, szívritmuszavara miatt ájult el, s mire a kórházba értek vele, újra kellett éleszteni. Azóta is intenzív osztályon ápolják, és a hírek szerint agykárosodást is szenvedett, ami miatt állapota „gyakorlatilag visszafordíthatatlan”.

 

A csütörtök este a Morumbi Stadionban összeeső 27 éves védőt a pályáról a Sao Paoló-i Albert Einstein Kórházba szállították, s mint az egészségügyi intézmény későbbi közleményéből kiderült, a játékost a kórházba érkezés után azonnal defibrillátor segítségével újra kellett éleszteni. Izquierdót azóta is a neurológiai intenzív osztályon kezelik, s lélegeztetőgépen tartják. Hétfőn a Nacional elnöke társaságában meglátogatta a játékost a brazíliai uruguayi konzul, Martha Echarte is.

„Juan családja is velünk volt a kórházban. A helyzet nagyon kényes. Juan az infarktus miatti szívleállás során agykárosodást szenvedett, s állapota gyakorlatilag visszafordíthatatlanná vált. Várjuk, hogy mi történik a következő 48 órában, mást most nem nagyon tehetünk” – szólaltatta meg a konzult az uruguayi Sport890 rádió.

Az Uruguayi Labdarúgó-szövetség a játékos helyzete miatt úgy döntött, hogy nemcsak a Nacional hétvégi bajnokiját halasztja el, hanem az egész hétvégén felfüggesztett minden labdarúgó-tevékenységet az országban.

A 27 éves Izquierdo egy rövid időszakot leszámítva – amelyet a mexikói Atlético San Luisnál töltött – egész pályafutása során hazájában, sőt csak montevideói csapatokban játszott. A Cerrónál nevelkedett, majd megfordult a Penarolnál, s a Montevideo Wanderersnél kétszer, a két időszak között 2021 nyarán a mexikóiaknál szerepelt, majd két éve került a Nacionalhoz, ahova egy, a montevideói Liverpoolnál töltött év után idén januárban tért vissza. 

Izquierdo a Nacionallal 2022-ben, a Liverpoollal tavaly lett bajnok, s 2020 januárjában a Penarolnál, majd 2021 augusztusában a Wanderersnél volt Vadócz Krisztián csapattársa.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik