Gyász: elhunyt a pályán összeeső uruguayi hátvéd

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.08.28. 08:43
Juan Izquierdo (1997–2024) (Fotó: Club Nacional de Football/Fb)
Elhunyt a múlt pénteken rendezett Sao Paulo–Nacional Libertadores-kupa-mérkőzés hajrájában összeeső 27 éves uruguayi hátvéd, Juan Izquierdo.

 

Mint megírtuk, a mérkőzés második félidejének elején csereként állt be az uruguayi Nacionalba a 27 éves védő, Juan Izquierdo, aki a 85. percben, a felezővonalnál, teljesen váratlanul összeesett és már a pályán elkezdték az ellátását, végül mentővel szállították a Sao Pauló-i Albert Einstein-kórházba.

Utóbb kiderült, hogy Izquierdo szívritmuszavar miatt ájult el, s mire a kórházba értek vele, újra kellett éleszteni. Izquierdót az intenzív osztályon ápolták, ahol lélegeztetőgépen tartották.

A brazíliai uruguayi konzul az uruguayi Sport890 rádiónak elmondta, hogy Izquierdónak infarktus miatt leállt a szíve és agykárosodást szenvedett, s állapota gyakorlatilag visszafordíthatatlanná vált. Hétfőn este a kórház közleménye már arról számolt be, hogy Izquierdo kritikus neurológiai állapotban van, majd kedden a kórház megerősítette, hogy a sportoló elhunyt.

Juan Izquierdo 1997. július 4-én született Montevideóban, pályafutása során megfordult a CA Cerro, a Penarol, a Montevideo Wanderers, a mexikói San Luis, a Nacional és a Liverpool FC Montevideo csapatainál is. A Nacionallal a 2021–2022-es, a Liverpoollal a 2022–2023-as idényben uruguayi bajnoki címet szerzett.

Az Izquierdóval történtek miatt az Uruguayi Labdarúgó-szövetség az összes hétvégi labdarúgó-mérkőzést elhalasztotta az országban, míg a Sao Paulo játékosai egy Izquierdo nevével ellátott pólóban jelentek meg a Vitória elleni 2–1-es bajnoki győzelem előtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik