Román Kupa: csoportkörbe jutott a Csíkszereda

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2024.08.29. 19:12
Főtáblás a Csíkszereda (Fotó: Pál Zoltán, FK Csíkszereda)
Első ligás csapatot búcsúztatva jutott Román Kupa 24 csapatos csoportkörébe az FK Csíkszereda. A székelyföldi csapat szerda délután tavalyi Liga 2-es ellenfelét, az Unirea Sloboziát győzte le egy késői góllal.

Ilyés Róbert vezetőedző a bajnokságban rendszeresen játszó több futballistáját is pihentette, így a mérkőzés során a vendégek előtt adódtak nagyobb helyzetek, de Karácsony Márk remekül védte az FK kapuját. A továbbjutást a hajrában beküldött szeredai cserejátékosok döntötték el: Torvund Alexander lövését még védte a Slobozia kapusa, de Babati Benjámin a hálóba küldte a labdát. 

A főtáblán így két székelyföldi csapat lesz, miután a Sepsi OSK tavalyi bajnoki helyezésének köszönhetően selejtező nélkül szerepelhet a csoportkörben. Ahonnan hiányozni fog a címvédő Corvinul, az Európa-ligából a Paksot kiejtő vajdahunyadi csapat ugyanis 2–0-ra kikapott a szintén Liga 2-es FC Argestől. Ennél is nagyobb meglepetés, hogy a másodosztályú Metalul Buzau 1-0-ra legyőzte a Superliga élén álló kolozsvári Universitateát. 

Román Kupa, play-off
FK Csíkszereda–Unirea Slobozia 1–0 (Babati 86.)
Csíkszereda: Kelemen Dávid és Nagy János végig a pályán volt, Makrai Gábor 66 percet játszott, Pintér Bencét a 90. percben cserélték le, Babati Benjámin és Torvund Alexander a 78. percben állt be, Hegedűs János végig a padon maradt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik