Alig egy óra eltéréssel játszott két meccset a chilei bajnok

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.09.10. 13:33
Örülhettek az újraértelmezett „kettős rangadó” után a Huachipato szurkolói (Fotó: Huachipato FC/Fb)
Dél-Amerikában, egészen pontosan Chilében kissé újraértelmezték a Magyarországon régóta ismert kettős rangadó fogalmát, ugyanis a címvédő Huachipato magyar idő szerint vasárnap alig egy óra eltéréssel játszott előbb bajnokit, majd kupamérkőzést – ráadásul nem is jött ki belőlük rosszul.

A chilei élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban címvédő Huachipato a bajnokságban 22 forduló után csupán a 12. helyen áll, ám vasárnap komoly erőpróba várt a csapatra, hiszen az egy hellyel előtte álló O’Higginst fogadta vasárnap magyar idő szerint 17, helyi idő szerint 12 órás kezdettel.

A vendéglátónak ekkor még volt ereje, s Brayan Palmezano első percben szerzett góljával 1–0-ra be is tudta húzni a mérkőzést, ám itt még nem ért véget a hazaiak „meccsnapja”, ugyanis a nem sokkal 14 óra előtt véget ért mérkőzés után már újabb találkozó várt rájuk a Chilei Kupa 2. fordulójában, ugyanis 14.30-as (magyar idő szerint 19.30) kezdettel már az Imperial Unidót látták vendégül.

Érthető módon a Huachipato spanyol mestere, Igor Oca mindent megtett, hogy két különböző csapatot játszasson, a 26 fős keret tagjai közül Leandro Díaznak, Maximiliano Gutiérreznek és Sebastián Sáeznek így is mindkét mérkőzésen pályára kellett lépnie, a bajnokin csereként, a kupameccsen kezdőként kaptak lehetőséget.

Mindezek ellenére annyi bizonyos, hogy nagy erőket mozgósítva a Huachipato kihúzta gól nélküli döntetlennel a kupamérkőzést – a sorozatban oda-visszavágós párharcokat rendeznek, így nem volt további hosszabbítás, s miután a Huachipato az első mérkőzésen 2–1-re nyert, továbbjutott a Chilei Kupa következő fordulójába.

A Huachipato két kezdőcsapata 

Az O’Higgins elleni

És az Imperial Unido elleni

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik