Bejöttek Deschamps változtatásai, megverték a belgákat a franciák

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2024.09.09. 22:38
Jobbak voltak a franciák (Fotó: AFP)
A Nemzetek Ligája A-ligájának 2. csoportjában a második fordulóban Franciaország 2–0-ra megverte odahaza Belgiumot.

 

NEMZETEK LIGÁJA
2. FORDULÓ
A-LIGA
2. CSOPORT
Franciaország–Belgium 2–0 (1–0)
Lyon, Groupama Stadium, 42 358 néző. Vezette: Stieler (német)
Franciaország: Maignan – Koundé, Upamecano, Saliba, Digne – Kanté (Youssouf Fofana, 90.), Manu Koné, Guéndouzi (Griezmann, 79.) – O. Dembélé (Olise, 79.), M. Thuram (Barcola, 67.), Kolo Muani (K. Mbappé, 67.). Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
Belgium: Casteels – Faes, Debast, Theate, Castagne (Meunier, 82.) – Am. Onana, Tielemans (Mangala, 60.) – Doku (Duranville, 82.), De Bruyne, Lukebakio (J. Bakayoko, 60.) – Openda (De Ketelaere, 69.). Szövetségi kapitány: Domenico Tedesco
Gólszerző: Kolo Muani (29.), O. Dembélé (57.)

Nyolc helyen változtatott az olaszoktól kikapó válogatottja kezdőjén Didier Deschamps, csak a cseresorba nevezte Kylian Mbappét és Antoine Griezmannt, a másik oldalon Thibaut Courtois mellett csak kisebb hiányzói voltak Domenico Tedescónak – aki az Európa-bajnokság után nem hívta meg a keretbe a tornán csődöt mondó Romelu Lukakut.

Jól kezdtek a bizonyítani akaró belga támadók (a láthatatlan Jérémy Doku kivételével), de Kevin De Bruyne okos passzait a „virgonc” Dodi Lukebakio, Lois Openda páros nem tudta gólra váltani.

Bő negyedóra után egyre jobban, gördülékenyebben működött a francia csapatjáték, szép lassan egymáshoz csiszolódtak a játékosok, és Randal Kolo Muani góljával megszerezték a vezetést.

Fotó: AFP

Marcus Thuramnak nem ment, Ousmane Dembélé viszont a legszebb napjait idézve villogott, lőtt egy szép gólt is. A hajrában beállt Kylian Mbappé és Antoine Griezmann is, a közönségtől utóbbi kapta a nagyobb tapsot – ellenben a volt lyoni kedvencet, Bradley Barcolát kíméletlenül kifütyülték, ugyanis ő Párizsba igazolt tavaly.

Nem ment a második félidőben a belgáknak, ezen a cserék sem segítettek, már csak az volt a kérdés a hajrában, hogy hogyan reagál a közönség, ha betalál Barcola.

Nos, a szélső két kisebb helyzetet is kihagyott, Mbappé kétszer sem tudott ziccerben túljárni Koen Casteels eszén: simán nyert így is a francia válogatott a csak a mérkőzés elején „villantó” belgák ellen. 2–0

   
AZ A2 CSOPORT ÁLLÁSAMGyDVL-KGkP
1. Olaszország225–2+36
2. Franciaország2113–303
3. Belgium2113–303
4. Izrael222–5–30

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik