Elmaradt Kecskés Ákos bemutatkozása, a rendőrség nem engedte lejátszani a derbit

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.09.15. 21:20
Képünk illusztráció (Fotó: AFP)
Szurkolói rendbontás, utcai összecsapások miatt elmaradt az Apollon–AEL limassoli presztízsmeccs a ciprusi labdarúgó-bajnokságban, így a nemrégiben az AEL-be igazoló, a jegyzőkönyv szerint a kispadra jelölt Kecskés Ákos bemutatkozása még várat magára.

A beszámolók szerint már jóval a tervezett kezdés előtt pirotechnikai eszköz repült a pályára a nézőtérről, mire az eleve kiemelt kockázatú mérkőzést nagy erőkkel biztosító, rohamosztagokat is felvonultató rendőrség elrendelte az Alfamega Stadion vendégszurkolók által elfoglalt szektorainak kiürítését. (Mindkét csapat ebben az arénában játssza hazai meccseit, de papíron az AEL most vendég volt.)

A rendőrség tudomására jutott, hogy az AEL-drukkerek közül sokan biztonsági ellenőrzés nélkül jutottak be a lelátóra, és állítólag nemcsak fáklyákat, hanem Molotov-koktélokat is becsempésztek.

A Cyprus Mail arról ír, hogy a szurkolók egy része partner volt a kiürítésben, ám akadtak, akik nem hagyták el a stadiont, sőt Szteliosz Papateodoru, a rendőri erők parancsnoka szerint nemcsak hogy nem vetették alá magukat ellenőrzésnek, de sprayjel le is fújták a biztonsági erőket.

Mivel a stadion környékén már a mérkőzés előtt történtek összecsapások az AEL-ultrák és a rendőri erők között, a hatóság végül nem engedélyezte a játék elindulását.

Nikolasz Leventisz, az AEL sajtófőnöke a rendőrségi nyilatkozatra reagálva kifejtette: hiába ürítették ki a szektorukat, senki sem ment ellenőrizni a drukkereiket, arról pedig senki sem tájékoztatta őket, hogy Molotov-koktélt találtak volna náluk. Szerinte a legveszélyesebb tárgyak azok a pirotechnikai eszközök voltak, amelyeket az ellenfél, az Apollon hívei gyújtottak meg, amikor értesültek a mérkőzés elhalasztásáról – „őket vajon milyen alaposan ellenőrizték?”, tette fel a költői kérdést.

A két csapat januári kupamérkőzése hasonló okok miatt hiúsult meg, ezt figyelembe véve Mariosz Harciotisz ciprusi igazságügyminiszter már vasárnap délelőtt sportszerű viselkedésre kérte drukkereket – aligha ilyen estében reménykedett.

Az AEL hat, az Apollon három pontot szerzett az eddig lejátszott két forduló során. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik