Gyökeres duplázott, Svédország hazai pályán könnyedén verte meg az észteket

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.09.08. 22:47
Viktor Gyökeres két góllal vezette győzelemre a svédeket (Fotó: Imago Images)
A svéd labdarúgó-válogatott hazai pályán 3–0-ra nyert Észtország ellen a Nemzetek Ligájában, a C-liga első csoportjában.

Harminc percig bírta ki kapott gól nélkül Stockholmban az észt védelem: Sema közeli lövését még védte Karl Hein, de a kipattanót már a hálóba küldte a magyar származású csatár, Viktor Gyökeres (VIDEÓ ITT). Tíz perccel később több svéd lövés is elakadt a kétségbeesett blokkban, a labda Alexander Isak elé pattant, aki az ötösről lőtt a kapuba (VIDEÓ ITT). A szünet előtt megszerezték harmadik találatukat is a svédek, Isak parádés labdával szöktette Kulusevskit, aki Heinbe lőtt, de a kapusról Gyökeres elé csorgott a labda, a Sporting csatára pedig gond nélkül bekanalazta azt (VIDEÓ ITT).

A fordulás után Kevor Palumets tíz perc alatt összeszedett két sárga lapot, ezzel az észtek elméleti esélyei is elszálltak. A 63. percben Tomasson pályára küldte a Gyökereshez hasonlóan magyar származású Sebastian Nanasit, ezzel hivatalossá vált az, ami eddig is nyilvánvaló volt: a nyáron Malmőből Strasbourgba szerződő középpályás nem lesz magyar válogatott (a felnőtt tétmérkőzés elmaradása esetén erre még lett volna elméleti esély – a negyedik válogatottságát jegyző Nanasi eddig csak felkészülési meccseken jutott szóhoz).

A folytatásban megostromolták az észt kaput a svédek, de a három gólt kiszolgáltatott helyzetből kapó Hein (aki a spanyol élvonalbeli Valladolid kapusa) jól tartotta magát, s parádés védéseivel elérte, hogy „csak” 3–0 legyen a végeredmény – nem volt egy súlycsoportban a két együttes.

NEMZETEK LIGÁJA
2. FORDULÓ
C-LIGA
1. CSOPORT
Svédország–Észtország 3–0 (Gyökeres 30., 44., Isak 40.)
Kiállítva: Palumets (Észtország, 62.)

Korábban
Szlovákia–Azerbajdzsán 2–0 (Duda 22. – 11-esből, Strelec 26.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik