Martin Skrtel Dunaszerdahelyen?

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
• Dunaszerdahely
Vágólapra másolva!
2024.09.10. 15:49
Martin Skrtel lehet a DAC sportigazgatója (Fotó: Getty Images)
Szlovákiában az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban ugyan szeptember 6-án véget ért az átigazolási időszak, de a közvéleményt az utóbbi órákban egy sokkal nagy kaliberű szerződtetés foglalkoztatja. A szlovák labdarúgás történelmének egyik legnagyobb alakja, a Liverpool FC egykori alapembere (242 bajnoki meccset játszott Szoboszlai Dominik jelenlegi klubjában), Martin Skrtel a DAC-ba tart – mint sportigazgató.

Martin Skrtel a gazdag pályafutása alatt megfordult Trencsénben, az orosz Zenitben, Liverpoolban, a török Fenerbahcéban és Basaksehirben, majd végül a  Nagyszombatban. Aktív sportolói karrierjét egészségügyi okok miatt két éve épp a DAC elleni meccsen zárta le.

A szlovák futball legendája az elmúlt két évben többször különböző módon segítette a Spartak Trnavát, azonban nem született megállapodás arról, hogy a nagyszombati klubban vállal hivatalos posztot. Állítólag a múlt héten bejelentette, hogy távozik az együttestől, mivel a klubtulajdonosok nem tartanak igényt a szolgálataira.

A hír hallatára elkezdtek háborogni a nagyszombati szurkolók és találkozót kértek a Spartak vezetőitől, akik Martin Skrtelre hárították a felelőséget... Állítólag ők minden megtettek, de a másik oldalról (Skrtel) nem láttak hajlandóságot az egyezségre.

Lapunk úgy tudja, hogy nagyszombatiak azt szerették volna, hogy a volt liverpooli védő a klubtulajdonosok szinte nulla befektetése mellett építsen fel egy európai szintű klubot…

A drukkerek egy része megorrolt Skrtelre, a másik része pedig a vezetőséget hibáztatja, hogy nem tett meg mindent a legenda megtartásáért.

A szlovák sajtó szerint Martin Skrtel már közölte a Spartak Trnava tulajdonosaival és elnökével, hogy távozik a klubtól és elfogadja Világi Oszkár, a DAC tulajdonosának az ajánlatát.

Gleb Platov augusztusi távozása után üres maradt a sportigazgatói állás a sárga-kékeknél. A klub vezetői intenzíven dolgoztak a hely betöltésén, ugyanis a Dunaszerdahelynek ezen a poszton is szüksége van egy egyéniségre, aki többek között példát tud mutatni a jelenlegi együttes tagjainak.

Kerestük a DAC képviselőit is, akik nem nyilatkoztak a DAC–Skrtel együttműködésről. Azt azonban nem zárták ki, hogy végül Martin Skrtel lesz a dunaszerdahelyi klub sportigazgatója.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik