MLS: messze Messi mezeit vették a legtöbben, Gazdag 23.

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.09.18. 16:24
Messze Lionel Messi mezéből vették a legtöbbet az Egyesült Államokban (Fotó: Getty Images)
Aligha meglepő módon a nyolcszoros aranylabdás Lionel Messi mezéből vásárolták a legtöbbet az Egyesült Államokban, ugyanis az argentin klasszis nevével ellátott mezekből többet adtak el, mint az őt követő 24 legnépszerűbb labdarúgó mezéből együttvéve. A listán a Philadelphia Union magyar gólrekordere, Gazdag Dániel ezúttal is a 23. helyen áll.

A Sports Business Journal beszámolója szerint messze Lionel Messi mezéből vásárolták a legtöbbet az MLS online boltjában, ugyanis az adatok alapján január 1. és augusztus 31. között a nyolcszoros aranylabdás nevét viselő mezből többet vettek, mint a népszerűségi listán őt követő 24 labdarúgóéból együttvéve – pedig a lista második helyén csapattársa, Luis Suárez áll, s az élmezőnyben szerepel még Sergio Busquets (11.) és Jordi Alba (15.) is.

A népszerűségi lista harmadik helyén az előző idény gólkirálya, Denis Bouanga (Los Angeles FC) áll megelőzve az előző kiírás legértékesebb játékosának (MVP) választott Lucho Acostát (FC Cincinnati), de ott van a legjobbak között a Los Angeles FC nyári szerzeménye, a világbajnok francia, Olivier Giroud, illetve az FC Barcelonánál nevelkedő Riqui Puig (LA Galaxy).

A 25-ös listára felkerült egy magyar játékos is: a Philadelphia Union gólrekorderének, Gazdag Dánielnek a meze a tavalyihoz hasonlóan 23. legnépszerűbb az Egyesült Államokban, ráadásul a csapatán belül is az ő mezéből fogyott a legtöbb – szúrta ki a Jenkifoci.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik