A 100. percben büntetőt hibázó DAC kikapott a Slovantól

Vágólapra másolva!
2024.09.14. 22:30
Több mint 6000 szurkoló látta a helyszínen a DAC Slovan elleni mérkőzését (Fotó: Duducz Tibor)
A szlovák Niké Liga 7. fordulójának rangadóján a Dunaszerdahely hazai pályán 2–1-re kikapott a pozsonyi Slovantól.

 

SZLOVÁK NIKÉ LIGA
7. FORDULÓ
Dunaszerdahelyi AC–Slovan 1–2 (0–0) 
Dunaszerdahely, MOL Aréna, 6080 néző. Vezette: Dohal
DAC: A. Popovics – Andzouana (Bősze, 77.), Csinger, Kacharaba, Brunetti, A. Méndez (Ramadan, 90.) – Vitális, Bajo, Bernát (Herc, 59.) – Bassey (Redzic, 59.), Trusa. Vezetőedző: Xisco
Slovan: Do. Takác – Blackman, Kasia, Bajric, Wimmer – J. Szőke (Kucka, 64.), Ihnatenko – Barszegjan (Marcelli, 90+1.), Tolic (Zuberu, 90+1.), ifj. Vladimír Weiss (Mak, 64.) – Strelec (Metsoko, 74.). Vezetőedző: id. Vladimír Weiss betegsége miatt Boris Kitka
Gólszerző: Kasia (48. – öngól), ill. Barszegjan (56., 89. – utóbbit 11-esből)

Szlovákiát az elmúlt napokban az utóbbi évtizedek legnagyobb esőzése érte el, így sokáig kérdéses volt, hogy megrendezik-e az idény első csúcsmeccsét, a DAC–Slovan rangadót. Dunaszerdahelyen az elmúlt negyvennyolc órában csaknem száz milliméter eső esett, de a MOL Aréna játéktere remek kondícióban volt. Köszönhető volt ez a Tóth Máté által vezetett fűmestercsapatnak. 

„Pénteken több órát töltöttünk a pályán, ma pedig reggel hattól gondoztuk a gyepet“ – nyilatkozta lapunknak Tóth Máté, aki Szlovákiában a szakmájában a legjobbak közé tartozik.

A kellemetlen, novemberi időben 6080-an látogattak ki a MOL Arénába, jól megtelt a Slovan-szektor is. A pozsonyi ultrák már a Nélküled alatt szidalmazták a magyarokat, és ,,természetesen” a találkozó alatt is gyakran „elővették” ezeket a rigmusokat…

A vendégeknél pályára lépett César Blackman is, aki hosszú évekig volt a sárga-kékek játékosa, nehéz élethelyzetekben nagyon sok segítséget kapott a felvidéki klubtól. Májusban, a pozsonyiak bajnoki címének ünneplése közben ,,B...i a Dunaszerdahelyt“ dalolta... Minden labdaéritésénél hangosan fütyült a közönség.

A Slovanra szerdán BL-meccs vár a Celtic otthonában, a MOL Arénában a nem teljesen egészséges Juraj Kuckán kívül a legerősebb összeállításban lépett pályára. A kispadról hiányzott Vladimír Weiss edző, aki infulenzás.

A dunaszerdahelyi szurkolók nagy ovációkkal fogadták a visszatérő Csinger Márkot, aki 51 nap kihagyás után lépett ismét pályára. 

Nagy iramban kezdtek a csapatok, nem mentek a szomszédba egy kis keménységért sem. A mezőnyben inkább a pozsonyiak lábán vándorolt gyakrabban a labda, de komolyabb helyzetet nem dolgoztak ki. A kapu előtt veszélyesebb volt a DAC. Matej Trusa lövését fogta Dominik Takác kapus, majd Alex Mendez beadása után a hazai gólzsák a jobb alsó sarkot célozta meg, de Guram Kashia az utolsó pillanatban szögletre mentett.

Nagyon jól kezdődött a hazaiak számára a második félidő, Mateus Brunetti erősen belőtte a labdát és Guram Kashiáról a gólvonal mögé pattant a labda. A találatot a B-közép nagy része nem látta, mivel a szünetben, állítólag a biztonságiakkal való konfliktus után, kivonult a stadionból. A dunaszerdahelyi öröm csak hat percig tartott, Tigran Barszegjan szabadrúgásból egyenlített. A vendégek pályára küldték a válogatott Juraj Kuckát és a volt ferencvárosi Róbert Makot is, és a győzelemért hajtottak. Nyolc perccel a vége előtt Barszegjan lövése Idjessi Metsoko kezét is érintve a kapuba pattant, de a vidóbíró a kezezés miatt érvénytelenítette a francia támadó találatát. Nemsokára azonban a VAR a pozsonyiak mellett volt, Csinger kezezése után büntetőt rúgott a Slovan, melyet Barszegjan érvényesített. 

A ráadásban előbb Csinger Márk mentett egy óriásit, majd Bősze Levente remek lövését hárította bravúrral Takác kapus. Majd a végén jött a dráma. A 100. percben büntetőt rúghatott a DAC is, de Matej Trusa nem találta el a kaput, így maradt a 2–1-es pozsonyi győzelem. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik