NL: elképesztő siker, San Marino 20 év és 140 meccs után újra nyert!

Vágólapra másolva!
2024.09.05. 22:45
San Marino gólja és öröme (Fotó: Twitter/Men In Blazers)
A labdarúgó Nemzetek Ligája D-ligájának 1. csoportjában San Marino 1–0-ra legyőzte Liechtensteint, ezzel véget vetett húszéves nyeretlenségének. A C-ligában Svédország két góllal múlta fel Azerbajdzsánt idegenben, míg Szlovákiának egyetlen találat elég volt a sikerhez Észtországban. Észak-Írország 2–0-ra nyert hazai pályán Luxemburg ellen, Fehéroroszország nem bírt Bulgáriával Zalaegerszegen.

Több mint húsz év után ismerkedett meg újra a győzelem fogalmával a San Marinó-i labdarúgó-válogatott, amely azóta 140 mérkőzést játszott, és egyszer sem nyert – eddig! Akárcsak 2004 áprilisában, most is Liechtenstein volt az ellenfél. A D-ligás NL-meccsen egyetlen gól döntött: a 19 esztendős csatár, Nicko Sensoli szemfülesen átemelte a rossz ütemben kifutó kapust, utána pedig jöhetett az öröm – a gólt IDE KATTINTVA tekintheti meg! 

A találat az 53. percben született, de a vendégek képtelenek voltak kiegyenlíteni – San Marino megszerezte története első győzelmét tétmérkőzésen!

A C-ligában Azerbajdzsán sokáig tartotta a gól nélküli döntetlent Svédország ellen, ám a második félidőben Alexander Isak öt perc alatt két ziccert is értékesített, majd a hajrában Viktor Gyökeres is bevágott egy tizenegyest. A hazaiaknak a szépítés összejött, de izgalmassá már nem tudták tenni a meccset – a svédek 3–1-re nyertek. 

Szlovákiának igencsak meg kellett izzadnia Tallinban, de azért 1–0-ra így is legyőzte Észtországot. Észak-Írország már a 17. percben beállította a 2–0-s végeredményt Luxemburg ellen. Nem született gól Fehéroroszország és Bulgária összecsapásán Zalaegerszegen. 

NEMZETEK LIGÁJA
1. FORDULÓ
C-LIGA
1. CSOPORT
Azerbajdzsán–Svédország 1–3 (Dadashov 82., ill. Isak 65., 71., Gyökeres 80. – 11-esből)
Észtország–Szlovákia 0–1 (Suslov 70.)
3. CSOPORT
Észak-Írország–Luxemburg 2–0 (McNair 11., Ballard 17.)
Fehéroroszország–Bulgária 0–0
D-LIGA
1. CSOPORT
San Marino–Liechtenstein 1–0 (Sensoli 53.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik