NL: szépségdíjas góllal nyertek a fehéroroszok Luxemburgban; Könnyedén győzött Szlovákia

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.09.08. 20:05
Váratlan győzelmet arattak a fehéroroszok (Fotó: Imago Images)
A fehérorosz labdarúgó-válogatott győzelmét hozta a labdarúgó Nemzetek Ligája C-ligájának kora délutáni mérkőzése.

A spanyol Carlos Alós Ferrer által irányított kelet-európai együttes Luxemburg vendége volt, amely idén tavasszal még az Eb-pótselejtezőben volt érdekelt – igaz, a németországi tornára nem jutott ki.

A mérkőzés nagy részében a hazai együttes irányította a játékot, többet is lőtt kapura, ellenben a fehéroroszok akciói sokkal pontosabbak voltak, s időnként meg is dolgoztatták a luxemburgi kapust. A mérkőzés egyetlen gólját Valerij Gromiko szerezte: egy ellentámadás végén bal lábbal tekert a kapu jobb oldalába a 76. percben. 

Győzelmével Fehéroroszország veretlenül áll a C-liga 3. csoportjában, míg Luxemburg továbbra is pont nélkül tanyázik az utolsó helyen.


Bő húsz percig reménykedhetett a meglepetésben Azerbajdzsán Kassán, ahol Ondrej Duda a 22. percben tizenegyesből volt eredményes (VIDEÓ ITT). Négy perccel később a David Strelec, Dávid Hancko páros összjátékából előbbi talált be (VIDEÓ ITT), így gyakorlatilag már az első fél órában eldőltek a lényegi kérdések. A folytatásban visszavettek a tempóból a szlovákok de így is többször megdolgoztatták az azeri kapust. Végül maradt a 2–0, így Szlovákia tökéletes mérleggel, kapott gól nélkül tudta le az első két fordulót.


Komoly fölényben játszott Bulgária otthon az északír válogatott ellen, de az első harminc percben nem tudta feltörni a vendégek védelmét. A 40. percben azonban Brown egy borzalmas labdalevétel után adta haza a labdát, a kapus Peacock-Farrell pedig hiába passzolt oldalra, labdáját elcsípte az elalvó Ballardot megelőző Kolev, s gólt rúgatott Kiril Deszpodovval (VIDEÓ ITT). A fordulás után a bolgárok ráültek az eredményre, de hiába próbálkoztak az északírek, ezen a meccsen nem tudták bevenni Mitov kapuját, így három ponttal a csoport harmadik helyéről várják a következő fordulót.


Nem alakult túl jól a szeptember a liechtensteini válogatott számára: a miniállam csapata ugyanis csütörtökön az addig tétmeccsen nyeretlen San Marino otthonában kapott ki, majd Gibraltáron került hátrányba, miután Liam Walker szöglete utat talált Büchel kapujába. 

A második félidőben aztán összejött az egyenlítés a vendégeknek – egy védelmi megingás után Ferhat Saglam volt eredményes (VIDEÓ ITT) –, majd a mérkőzés ráadásában (tíz perccel azután, hogy az első hazai gólt szerző Walker tizenegyesét védte Büchel) egy újabb védelmi hibát használtak ki Aron Sele révén, de a győztesnek hitt gólt érvénytelenítette a játékvezető.

S ami nem jött össze az egyik oldalon, összejött a másikon: a hosszabbítás hetedik percében James Scanlon fejelt a hálóba (VIDEÓ ITT). Azt hihettük, hogy ezzel lezárult a meccs, de a csattanó még hátra volt: a ráadás 14. (!!!) percében Nicolas Hasler tizenegyesből volt eredményes, s drámai körülmények között mentett pontot Liechtensteinnek (VIDEÓ ITT).

NEMZETEK LIGÁJA
2. FORDULÓ
C-LIGA
3. CSOPORT
Luxemburg–Fehéroroszország 0–1 (Gromiko 76.)
Bulgária–Észak-Írország 1–0 (Deszpodov 40.)

1. CSOPORT
Szlovákia–Azerbajdzsán 2–0 (Duda 22. – 11-esből, Strelec 26.)

Később
Svédország–Észtország 3–0 (Gyökeres 30., 44., Isak 40.)
Kiállítva: Palumets (Észtország, 62.)

D-LIGA
1. CSOPORT
Gibraltár–Liechtenstein 2–2 (Walker 8., Scanlon 90+7., ill. Saglam 53., Hasler 90+14. – 11-esből)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik