A Chelsea-be tartó brazil csodagyerek megdöntötte Neymar rekordját

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.10.21. 11:24
Estevao megállíthatatlan a Palmeirasban (Fotó: Getty Images)
A dél-amerikai futball legújabb csodagyereke, Estevao Willian megdöntötte Neymar gól/gólpassz rekordját, amit még U17-es játékosként a Santosban állított fel. A Chelsea-be tartó tehetség már 18 gólban vállalt szerepet egy adott idényen belül.

A 17 éves Estevao – akit Brazíliában csak Messinhónak becéznek – a jövő nyártól a Chelsea-ben folytatja pályafutását, de előtte még klubcsapatában, a Palmeirasban is van dolga. És nem is végzi rosszul a feladatát: 17 évesen megdöntötte Neymar 17-es gól/gólpassz rekordját – a szaúdi Al-Hilal jelenlegi játékosa ezt a rekordot még 2009-ben állította fel a Santos játékosaként, Estevao azonban vasárnap túlszárnyalta ezt, miután a Joventude elleni bajnokin (amelyet egyébként csapata 5–3-ra megnyert) szerzett egy gólt és kiosztott egy gólpasszt. Így a gólok és a gólpasszok számát összesítve már 18-as mutatónál jár (ebből tíz gól, nyolc gólpassz) és ezzel egy idényen belül a XXI. század legtermékenyebb U17-es játékosa.

Mint ismert, a Chelsea júniusban jelentette be, hogy 34 millió euróért megvásárolta a fiatal játékost, aki ezt az idényt még hazájában tölti, a jövő nyártól azonban már új otthonában, a Stamford Bridge-en termelheti tovább a gólokat.

Estevao tehetségét egyébként az is jelzi, hogy bár még nincs 18 éves, már kétszer a brazil felnőttválogatottba is meghívót kapott.

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik