Abu Fani szögletből szerzett gólt, de az olaszok így is simán nyertek Izrael ellen

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.10.14. 22:48
Az olasz válogatott ismét legyőzte az izraelit (Fotó: Getty Images)
Olaszország odahaza 4–1-re legyőzte Izraelt, míg Franciaország 2–1-re nyert Belgiumban a labdarúgó Nemzetek Ligája A-divíziójának 2. csoportjának 4. fordulójában.

BELGIUM–FRANCIAORSZÁG

A két csapat előző négy egymás elleni mérkőzését egyaránt a franciák nyerték, a belgák ráadásul hárman gólt sem tudtak szerezni. A hazaiak számára most sem ígérkezett könnyű feladatnak riválisuk legyőzése, pláne úgy, hogy a csapat legnagyobb sztárja, Kevin De Bruyne a fizikai állapotára való tekintettel nem vállalta az októberi két Nemzetek Ligája-találkozót. Igaz, a túloldalt Kylian Mbappé nem volt a keret tagja.

Rögtön egy belga lövéssel indult a meccs, de Mike Maignan könnyedén védett. A világoskék mezes hazaiak kezdték aktívabban a mérkőzést, de nem tudták bevenni a franciák kapuját. A 20. percben aztán Loïs Openda lépett ki a védők mögül, a visszaérő William Saliba pedig ahogyan elcsúszott, buktatta őt a tizenhatoson belül. A játékvezető először lest ítélt, majd a VAR jelzésére megadta a büntetőt. A labda mögé Youri Tielemans állt, de fölé lőtt. VIDEÓ ITT!

A franciák a kihagyott tizenegyest majdnem góllal büntették, de Bradley Barcola lövését Koen Casteels kitornászta. A folytatásban viszont ismét a belgák veszélyeztették a kaput, de továbbra sem tudták megszerezni a vezetést.

A 33. percben aztán a vendégek is büntetőt kaptak, a földön fekvő Wout Faes kezéhez ért a labda. A tizenegyest Randal Kolo Muani a kapuba helyezte (0–1). VIDEÓ ITT!

A rendes játékidő 48. percében ismét Openda, Saliba és a VAR került a középpontba: a beadásra érkező csatár a kapuba fejelt, de először les miatt nem adták meg a találatot. A VAR-vizsgálatból azonban kiderült, Saliba belógott, így érvényes lett a gól (1–1). VIDEÓ ITT!

Az 58. percben ismét a belgák kapujába került a labda, de mivel az előtte kezet ért, Manu Koné gólját nem adta meg a játékvezető. Négy perccel később azonban Kolo Muani másodszor is eredményes volt a meccsen (1–2). VIDEÓ ITT!

A hajrában Aurélien Tchouaméni megkapta a második sárga lapját is, így megfogyatkoztak a franciák. VIDEÓ ITT!

A belgák viszont hiába mentek az egyenlítésért, a vendégek kibekkelték a meccset. Franciaország a győzelmével tapad Olaszországra, míg Belgium leszakadt.

OLASZORSZÁG–IZRAEL

A Bozsik Arénában rendezett szeptemberi mérkőzésüket az olaszok 2–1-re nyerték. Az izraeliek csütörtökön a franciáktól is kikaptak, így féltávnál pont nélkül álltak. Olaszország ezzel szemben a hét pontjával vezette a kvartettet.

Az olaszok uralták az első félidőt, amelynek hajrájában Mateo Retegui a játéknap egyik legmagabiztosabban kivitelezett büntetőjével (mert hogy volt egy pár) szerezték meg a vezetést (1–0). VIDEÓ ITT!

Az 54. percben ismét betaláltak a hazaiak, Giovanni Di Lorenzo fejjel volt eredményes (2–0). VIDEÓ ITT!

A szépítés összejött a vendégeknek: a 66. percben a Ferencváros légiósa, Mohammed Abu Fani szögletből tekert a kapuba. Ebben azért benne volt Guglielmo Vicario kapus, aki két hete a Tottenham Hotspur játékosaként már találkozhatott Abu Fanival (2–1). VIDEÓ ITT!

Az olaszokat nem bizonytalanította el a kapott gól, a 72. percben Davide Frattesi meglőtte a harmadikat, igaz, Omri Glazer kapus mellé nyúlt (3–1). VIDEÓ!

Nem sokkal később Di Lorenzo beállította a végeredményt (4–1). VIDEÓ ITT!

A tízpontos Olaszország továbbra is vezeti a csoportot, míg Izrael pont nélkül áll az utolsó helyen.

NEMZETEK LIGÁJA
5. FORDULÓ
A-LIGA
2. CSOPORT
Belgium–Franciaország 1–2 (Openda 45+3., ill. Kolo Muani 35., 62.)
Kiállítva: Tchouaméni (Franciaország, 76.)
Olaszország–Izrael 4–1 (Retegui 41., Di Lorenzo 54., 79., Frattesi 72., ill. Abu Fani 66.)

   
A2 CSOPORT

M

Gy

D

V

L-K

Gk

P

1. Olaszország

4

3

1

11–5

+6

10

2. Franciaország

4

3

1

9–5

+4

9

3. Belgium

4

1

1

2

6–7

–1

4

4. Izrael

4

4

4–13

–9

0

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik