Libertadores-kupa: érik a brazil házi döntő – Argentínában

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2024.10.24. 07:34
Match valid for the Copa Libertadores da América between Botafogo and Peñarole
Brazil Photo Press via AFPLuiz Henrique is gólt szerzett a Botafogóban (Fotó: AFP)
A Libertadores-kupa elődöntőjében, az első mérkőzéseken mindkét brazil csapat, az Atlético Mineiro és a Botafogo is nagy előnybe került hazai győzelmének köszönhetően a jövő heti visszavágók előtt.

 

 

A korábbi meccsen az Atlético Mineiro a kétgólos Deyverson vezérletével, otthon 3–0-ra nyert az argentin River Plate ellen. A hazaiak legismertebb játékosa, a 38 éves, 49-szeres brazil válogatott Hulk gólpasszt adott, míg a 3–0-s végeredményt a korábban öt idényt a német Leverkusennél töltő Paulinho állította be.

A magyar idő szerint csütörtök hajnali másik meccsen a szintén brazil, augusztus óta, sorozatban most már 13 meccse veretlen Botafogo még könnyebben, 5–0-ra nyert az uruguayi Penarol ellen, úgy, hogy az 50. és a 60. perc között három gólt is szerzett, a venezuelai Jefferson Savarino duplázott.

A jövő heti visszavágók előtt ez azt jelenti, ha nagy fordulat nem lesz egyik párban sem, akkor brazil házi döntőt rendeznek november 30-án Argentínában, a River stadionjában, a Monumentalban. 2020 óta ez lehetne a negyedik brazil házi döntő a sorozatban, amelynek a legutóbbi öt kiírását kivétel nélkül brazil csapatok nyerték meg.

 

LIBERTADORES-KUPA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Botafogo–Penarol 5–0 (Savarino 51., 59., Barboza 55., Luiz Henrique 73., Igor Jesus 79.) 
Atlético Mineiro (brazil)–River Plate (argentin) 3–0 (Deyverson 22., 70., Paulinho 74.)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik