Liga 2: Nagyváradon is nyert az FK Csíkszereda

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2024.10.20. 13:03
Fotó: FK Csíkszereda/Facebook
Minimalista futballal és maximális helyzetkihasználással győzött Nagyváradon az FK Csíkszereda, így a székelyföldi csapat továbbra is veretlenül áll a román másodosztály élén.

A százéves Bodola Gyula Stadionban 70 percen át eseménytelen küzdelmet vívott a két csapat, a kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben. Az első komoly csíki lövés viszont bement: a tizenhatos jobb sarkánál megítélt szabadrúgásból Babati Benjámin célozta meg a rövid alsó sarkot, Rodrigo García Accinelli kapus pedig csak a gólvonal mögül tudta kiütni a labdát. A FC Bihor válasza Ioan Hora pattogós lövése volt, amelyet kiütött Simon Máté, a fiatal csíki kapus az utolsó percben pedig Hora szabadrúgását is megfogta, így már zsinórban negyedik mérkőzését zárta kapott gól nélkül. 

Az FK jelenleg 28 ponttal áll az élen, nyolc ponttal megelőzve a Steauát és a Resicabányát, de amint a szövetség hitelesíti a csődbe ment Viitorul Pandurii Targu Jiu visszalépését, elveszti a zsilvásárhelyiek elleni győzelmét. A történtek nyertese éppen a FC Bihor lesz, amely egyedüli gárdaként vesztett pontokat (0–0) a Viitorul Pandurii ellen. 

Liga 2, 10. forduló
FC Bihor–FK Csíkszereda 0–1 (Babati 71.)
Csíkszereda: Kelemen Dávid és Hegedűs János végig a pályán volt, utóbbi sárga lapot kapott, Torvund Alexandert az 57, percben váltotta Babati Benjámin, Makrai Gábort a 83. percben cserélték be, Pintér Bence végig a kispadon maradt, Nagy Jánost nem nevezték a találkozóra. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik