Már nem lehet regisztrálni az Unibetre Magyarországon

   Munkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2024.10.21. 18:13
Illusztráció: Getty Images
Már nem regisztrálhatnak új játékosok az Unibet internetes fogadóoldalra – írta meg a sportfogadas.org.

Az Unibetet működtető Kindred Groupot 2.45 milliárd euróért felvásárló francia La Française des Jeux (FDJ) lépése arra is utalhat, hogy a fogadóiroda kivonulna Magyarországról. 

Az Unibet lépésének kapcsán megkerestük a magyar sportfogadási piac hazai, Magyarországon adózó szereplőit.

„Nem ismerjük a hátterét ennek a változásnak, de elképzelhető, hogy az új tulajdonos másképpen kívánja folytatni az eddigi működést, hiszen magyarországi engedéllyel továbbra sem rendelkezik a szolgáltató” – mondta Müller Zsolt, a vegas.hu online kaszinót és sportfogadási oldalt üzemeltető LVC Diamond Kft. online üzletágigazgatója.

„Szeretném felhívni a játszani vágyók figyelmét arra, hogy tudatosan válasszanak szolgáltatót annak érdekében, hogy szabályozott keretek között, teljes körű védelmet élvezve játszhassanak. Jelenleg Magyarországon csak két szolgáltató nyújt szabályosan működő online sportfogadási lehetőséget, a piac külföldi szereplőinek egyike sem felel meg a hazai jogszabályi feltételeknek, így nincs rá garancia, hogy a játékos ki tudja venni a befizetett pénzét és az elért nyereményét.

Az idén hétéves vegas.hu-n továbbra is biztonságosan lehet regisztrálni és játszani a nap 24 órájában. Mi vagyunk az egyetlen magyarországi engedéllyel rendelkező oldal, ahol egy helyen lehet sportfogadásokat kötni és online kaszinójátékokat játszani, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelő szórakozási lehetőséget – ráadásul a nyeremények is adómentesek” – mondta el Müller Zsolt.

A Szerencsejáték Zrt. üdvözli a változást, Horváth Zoltán sportfogadási vezető pedig leszögezte, a magyar fogadók már náluk is mindent megkapnak, amiért eddig a nemzetközi oldalakat keresték fel.

„Minden olyan változást, ami a piac tisztulását hozza, azt üdvözöljük – szögezte le a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében a Szerencsejáték Zrt. – A nemzetközi szerencsejáték szolgáltatók kivonulása nem véletlen. A bennünket, illetve a szerencsejáték piacot felügyelő hatóság, a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága 2022 decembere óta megerősített eszköztárral lép fel a magyar engedéllyel nem rendelkező szervezők ellen. Ennek hatására 2022-ben és 2023-ban a magyar piacról két, jelentős, hazánkban engedéllyel nem rendelkező sportfogadást kínáló cég is ki vonult (bwin, Bet365). Akkor az Unibet úgy határozott, hogy annak ellenére jelen kívánt maradni a magyar piacon, hogy engedéllyel nem rendelkezik és nem is folyamadott érte.”

„Az erőteljes hatósági fellépésnek köszönhetően jelenleg tiszta, szabályozott piac működik Magyarországon, ami egyenlő feltételeket jelent a piaci szereplőknek – mondta Horváth Zoltán. – Akik a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóság által meghatározott feltételeket nem hajlandóak betartani azok – az intézkedések hatására – már vagy kivonultak, vagy vélhetően ki fognak vonulni a magyar sportfogadói piacról. Úgy gondolom, hogy a tavaly megújult sportfogadási platformunkkal világszínvonalú szolgáltatást tudunk nyújtani azon játékosok számára is, akik korábban egy iparági etalonnak számító nemzetközi fogadóirodát választottak.”

Megkérdeztük az ügyről a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságát is, amint megkapjuk a reagálását, frissítjük a cikkünket.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik