Mbappé nem kapott meghívót, nem utazik a francia válogatottal Budapestre

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.10.03. 15:34
Kylian Mbappé nem jön Budapestre (Fotó: Getty Images)
Didier Deschamp kihirdette a francia labdarúgó-válogatott keretét, a Budapesten megrendezésre kerülő Izrael elleni, valamint a belgák elleni Nemzetek Ligája mérkőzésekre.

Didier Deschamps több helyen is változtatott a franciák keretén. A 137-szeres válogatott Antoine Griezmann szeptember végén bejelentette, hogy nem lép többet pályára a francia nemzeti együttesben. Nem került a keretbe Kylian Mbappé sem, aki még az Alavés elleni bajnoki mérkőzésen szenvedett sérülést. Akkori hírek szerint háromhetes kihagyást jósoltak a francia támadónak, Mbappé ellenben szerdán a BL-ben csereként pályára lépett a Lille elleni 1–0-s vereség alkalmával. Kimaradt a keretből N'Golo Kanté is, ellenben visszatért a keretbe Wesley Fofana és 2022 márciusa óta először kerettag Christopher Nkunku is. 

„Beszéltem Kyliannal a helyzetről, amely még mindig bizonytalan, miután a szerdán csereként lépett pályára. Szombaton is meccse lesz, vannak még kérdések” – mondta Deschamps a kerethirdetés utáni sajtótájékoztatón, majd hozzátette – „Van egy nem súlyos problémája, kezelésre van szüksége, hogy megfelelően felépüljön. Nem azért vagyok itt, hogy kockázatot vállaljak. Nincs kétségem Kylian elkötelezettségét illetően.”

„Furcsa, hogy nem látom őt. Csak megköszönni tudom neki mindazt, amit a francia csapatért tett. Nagyon jó követendő példa a fiatalok számára. Nem volt könnyű a pályafutása, a válogatottban sem, de mindig nagylelkű volt, egy vezető a pályán” – mondta Deschamps Griezmannról.

A franciák október 10-én Budapesten a Bozsik Arénában találkoznak Izraellel, majd négy nappal később Belgiummal mérkőznek meg.

A francia válogatott kerete
Kapusok: Alphonse Areola (West Ham United – Anglia), Mike Maignan (AC Milan – Olaszország), Brice Samba (Lens)
Védők: Jonathan Clauss (Nice), Lucas Digne (Aston Villa – Anglia), Wesley Fofana (Chelsea – Anglia), Theo Hernandez (AC Milan – Olaszország), Ibrahima Konaté (Liverpool – Anglia), Jules Koundé (Barcelona – Spanyolország), William Saliba (Arsenal – Anglia), Dayot Upamecano (Bayern München – Németország)
Középpályások: Eduardo Camavinga (Real Madrid – Spanyolország), Youssouf Fofana (Milan – Olaszország), Matteo Guendouzi (Lazio – Olaszország), Manu Koné (Roma – Olaszország), Aurélien Tchouaméni (Real Madrid – Spanyolország), Warren Zaire-Emery (Paris Saint-Germain)
Támadók: Bradley Barcola (Paris Saint-Germain), Ousmane Dembélé (Paris Saint-Germain), Randal Kolo Muani (Paris Saint-Germain), Christopher Nkunku (Chelsea – Anglia), Michael Olise (Bayern Munich – Németország), Marcus Thuram (Internazionale – Olaszország)

   
AZ A2 CSOPORT ÁLLÁSA       
1. Olaszország

2

2

5–2

+3

6

2. Franciaország

2

1

1

3–3

0

3

3. Belgium

2

1

1

3–3

0

3

4. Izrael

2

2

2–5

–3

0

Szeptember 6.
Belgium–Izrael 3–1
Franciaország–Olaszország 1–3
Szeptember 9.
Izrael–Olaszország 1–2
Franciaország–Belgium 2–0
Október 10.
20.45: Izrael–Franciaország
20.45: Olaszország–Belgium
Október 14.
20.45: Olaszország–Izrael
20.45: Belgium–Franciaország
November 14.
Franciaország–Izrael
Belgium–Olaszország
November 17.
Izrael–Belgium
Olaszország–Franciaország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik