MLS: Gazdag-gólpassz, Messi-dupla, főcsoportgyőztes a Miami

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2024.10.03. 07:27
null
Gazdag Dániel gólpasszt adott (Fotó: faccebook.com/Phialdelphia Union)
Az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) legutóbbi játéknapján Gazdag Dániel gólpasszt adott a Philadelphia Unionban, Lionel Messi pedig két gólt is szerzett az Inter Miamiban.

 

 

Az MLS-ben ebben az idényben 17 gólnál tartó, a válogatottba az októberi meccsekre is meghívott Gazdag Dániel az Orlando elleni, 2–1-re elveszített idegenbeli meccsen a második gólpasszát jegyezte az évadban. A 73. percben balról lőtt középre, és az érkező Quinn Sullivan a léc alá vágta a labdát.

A Philadelphia a veresége után nincs rájátszást érő helyen a Keleti főcsoportban, mert csak a 10. helyen áll. A főcsoportot a Columbus elleni idegenbeli, 3–2-es győzelmével már megnyerte az Inter Miami. A meccs első félidejének hajrájában Lionel Messi két gólt is szerzett: előbb egy hosszú indítással lépett ki a védők között és elgurított a kapus mellett, majd 25 méteres szabadrúgásból csavart a kapuba. A második félidőben Luis Suárez is betalált fejjel, miután a kapus kiejtette a labdát. Messi ezzel a duplával, Gazdaghoz hasonlóan 17 gólnál tart a bajnoki idényben, Suárez 18-nál. 

 

Lionel Messiék így ünnepelték a főcsoportgyőzelmet (Fotó: Inter Miami) 

EGYESÜLT ÁLLAMOK
MLS
Orlando City–Philadelphia Union 2–1 
Philadelphia: Gazdag Dániel végigjátszotta a meccset, a 68. percben sárga lapot kapott, a 72. percben gólpasszt adott. 
Columbus Crew–Inter Miami 2–3 (D. Rossi 46., C. Hernández 61.– 11-esből ill. Messi 45., 45+5, Suárez 48.) 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik