Bundesliga: „Vicc, hogy Huszti és Di Santo is hármat kapott”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.18. 15:49
Dirk Dufner, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Hannover sportigazgatója viccnek minősítette, hogy Franco Di Santo, a Werder Bremen argentin játékosa ugyanolyan mértékű büntetést kapott a hét végén elkövetett brutális szabálytalanságáért, mint Huszti Szabolcs néhány hete egy hasonló, ám szerinte kevésbé veszélyes megmozdulásért.

„Sehogyan sem tudjuk felfogni, hogyan kaphatott Huszti és Di Santo ugyanolyan mértékű büntetést. Ez nagy hiba a szövetség fegyelmi bizottsága részéről” – fogalmazott Dufner.

A hannoveriek szerint az a szabálytalanság, amelyet a Werder Bremen argentin légiósa követett el a hétvégén (Werder–Frankfurt 0–3), sokkal súlyosabb, mint amelyikért Husztit piros lappal büntették a harmadik fordulóban (Hannover–Schalke 2–1) – vagyis nem járhat mindkettőért három mérkőzésre szóló eltiltás.

Ami az azonnali következményeket illeti, a magas lábbal elkövetett szabálytalanságok egyik áldozatát sem kellett lecserélni, ám Di Santo „kungfumozdulata” nyomán Bastian Oczipka arcán csúnya seb keletkezett.

„Nem követelek súlyosabb büntetést Di Santónak, csak jelzem, hogy az arányok nem megfelelőek. A szövetségnek a hitelessége érdekében körültekintőbbnek kellene lennie ilyen esetekben” – mondta Dufner.

Mint beszámoltunk róla, Huszti eltiltását klubja fellebbezése eredményeképpen később kétmérkőzésesre mérsékelték.

Di Santo szabálytalansága

Huszti szabálytalansága 4:14-től látható


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik