Bundesliga: nagy balhéra készülnek a Dortmund-Schalkén

Vágólapra másolva!
2014.03.25. 09:09
A várható bajnokavatás „árnyékában” Borussia Dortmund–Schalke 04 rangadót is rendeznek a Bundesligában. A 144. Revierderbynek nemcsak a pályán nagy a tétje – egy pont választja el egymástól a 2. Dortmundot és a 3. Schalkét –, hanem az utcán is: a rendőrség kiemelten készül, mivel nagy balhét vár.

Mind a Schalke, mind a Dortmund fanatikusainak van már a rovásán, így egy újabb rendbontás után súlyos szankciókkal sújthatják a klubokat. A dortmundiak a múlt héten is alkottak, Hannoverbe tartva egy tizenötös csoportjuk felborított egy rendőrségi furgont, majd telematricázta azt… Januárban Kölnben robbantottak ki tömegverekedést a két ősi rivális huligáncsoportjai.

Erre jártak a dortmundiak
Erre jártak a dortmundiak

A rendőrség már több sajtótájékoztatót is tartott a Revierderby előtt, a készültség hatalmas – a helyi hatóság ezres nagyságrendű balhéra számít. Mintegy háromezer rendőr biztosítja a stadiont és környékét, a Dortmund ezerfős, megerősített rendezői gárdával készül. A rendőrség elsősorban azt kívánja megakadályozni, hogy a dortmundi és gelsenkircheni fanatikusok találkozzanak a meccs előtt.

Ha a Dortmund drukkerei megint nem bírnak magukkal, akkor a DFB betilthatja egy időre a Südtribünét. Súlyos tömegverekedés esetén elképzelhető, hogy a rendőrség a klubokkal egyeztetve ideiglenesen kitiltja a vendégszurkolókat a következő Revierderbykről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik