Óriási pofonba szaladt bele a Dortmund Thaiföldön – videó

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.07.22. 08:23
A BVB nem várt pofonba szaladt bele Thaiföldön (Fotó: bvb.de)
Felkészülési mérkőzésen súlyos vereséget szenvedett a nemrégiben még a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjében érdekelt Borussia Dortmund: az immáron a Nuri Sahin által irányított BVB a thai BG Pathum United ellen szenvedett 4–0-s vereséget vasárnap.

 

Mindenki tudja, hogy a felkészülési mérkőzések eredményeit fenntartásokkal kell kezelni, ráadásul a Dortmund több meghatározó játékosa is pihenőjét töltötte az Európa-bajnokság miatt, ilyesfajta zakóra azonban aligha számított bárki. A félidőben már 2–0-ra vezetett a thaiföldi együttes, majd a fordulás után újabb két gólt szerzett – megsemmisítő 4–0 lett a találkozó vége.

Ez volt az Edin Terzic távozása után kinevezett új vezetőedző, Nuri Sahin második meccse a BVB kispadján: már az első sem sikerült túl jól, a fekete-sárgák július 21-én csak 1–1-es döntetlent játszottak az Erzgebirge Aue ellen.

Bár valóban voltak hiányzók, azért így is olyan ismert játékosok kaptak szerepet Thaiföldön, mint Julian Brandt, Niklas Süle, Felix Nmecha vagy Karim Adeyemi. Utóbbinak különösen nem ment az este, 1–0-s hazai vezetésnél öt méterről csak az üres kapuba kellett volna passzolnia a labdát, de ezt sem tudta megoldani...

A Dortmund következő felkészülési mérkőzésére július 24-én kerül sor, akkor a japán Cerezo Oszaka lesz az ellenfél.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
BG Pathum United (thaiföldi)–Borussia Dortmund (német) 4–0 (Lorenzen 14., Dangda 44., Wonggorn 65., 88.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik