Német Kupa: Vincent Kompany magabiztos győzelemmel mutatkozott be a Bayern kispadján

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.08.16. 22:42
Thomas Müller (középen) köszöni meg Joshua Kimmichnek a gólpasszt (Fotó: Getty Images)
A labdarúgó Német Kupa első fordulójában a 20-szoros győztes Bayern München 4–0-ra legyőzte idegenben a másodosztályú SSV Ulmot, így bejutott a legjobb 32 közé.

 

Az első negyedórában Thomas Müller egy duplával megalapozta a mérkőzés hangulatát (0–2), és ugyan a folytatásban sokáig nem jöttek a gólok, a Bayern München jó futballt mutatott be. A 20-szoros kupagyőztes 78 százalékban birtokolta a labdát az első játékrészben, játékosai pedig olykor kifejezetten látványos mozdulatokkal tették-vették a labdát, szép támadásokat vezettek.

A második félidőben már nem diktált akkora iramot a müncheni együttes, de azért a cserék összehoztak egy gólt a 79. percben: Harry Kane indítása után a Crystal Palace-tól igazolt Michael Olise adott gólpasszt honfitársának, Kingsley Comannak. Bemutatkozott még a Fulhamtől érkezett Joao Palhinha, majd Alphonso Davies is kapott néhány percet, de végül Harry Kane fejelt gólt a ráadás utolsó percében, így 4–0-ra nyertek a vendégek.

A harmadosztályt az előző idényben megnyerő, ezzel már a 2. Bundesligában szereplő Ulmnak nem volt esélye a bajorok ellen – a május végén kinevezett Vincent Kompany magabiztos győzelemmel mutatkozott be a Bayern kispadján.

NÉMET KUPA
A LEGJOBB 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT
SSV Ulm 1846 (II.)–Bayern München 0–4
Korábban
Hallescher FC (IV.)–St. Pauli 2–3 – h. u.
Wehen Wiesbaden (III.)–Mainz 1–3 – h. u.
Würzburger Kickers (IV.)–Hoffenheim 2–2 – 11-esekkel 3–5

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik