Szabó Levente: senki nem így képzelte a szezon kezdetét

Vágólapra másolva!
2024.09.09. 16:15
Szabó Levente (Fotó: Imago Images)
Szabó Levente szerint senki nem így képzelte a szezon kezdetét a német másodosztályú Eintracht Braunschweig labdarúgócsapatánál, amely mind az öt eddigi mérkőzését elveszítette az új idényben.

„A felkészülés nagyon jól sikerült, csak egyszer kaptunk ki, de a Winterthur ellen is jól játszottunk, jól ment a csapatnak. Senki nem így képzelte a bajnokság kezdetét. Nagyon pozitívan álltunk bele az eredményekkel és a felkészüléssel a hátunk mögött, úgy, hogy igenis van keresnivalónk bárki ellen” – mondta az MTI-nek a 25 éves csatár, aki idén nyáron igazolt a német klubhoz. 

A Braunschweig egy hónap alatt tíz felkészülési mérkőzést játszott, mérlege nyolc győzelem – a többi között a Panathinaikosz ellen is –, egy döntetlen és egy vereség volt. A Bundesliga 2-ben azonban négy vereséggel rajtolt, a Német Kupából pedig az Eintracht Frankfurttal szembeni 4–1-es hazai vereséggel kiesett. Szabó mind az öt tétmeccsen pályára lépett, a Frankfurt ellen ő szerezte csapata egyetlen gólját.

Mint kifejtette, számított rá, hogy nagyon intenzív és kemény lesz a felkészülés. Hozzátette, próbált mihamarabb beilleszkedni és felvenni a ritmust, az edzések pedig sosem okoznak problémát neki, sőt kimondottan kellenek neki a minél nehezebb tréningek.

„Csapatszinten is nagyon pozitív volt, hogy olyan együttesek ellen, mint a Panathinaikosz, vagy az FC Basel, jó eredményeket tudtunk elérni, ezek tényleg jól felkészítettek minket a bajnokság kezdetére” – jegyezte meg.

A támadójátékos leszögezte, a lehetőséget eddig megkapta, és úgy gondolja, élni is tudott vele.

„Tudom, hogy ha belerakom a melót, akkor nem lesz gond azzal a részével, hogy kapok-e elég lehetőséget” – magyarázta.

Szabó korábban megfordult az Atalanta, a Genoa, a Fehérvár FC, a Budafoki MTE, a Kecskemét és a Diósgyőr csapatánál is. Két és fél évvel ezelőtt még a Promontor utcában lépett pályára, a német másodosztály idei első fordulójában pedig 60 ezer néző előtt kezdő volt a Schalke 04 otthonában. Elárulta, bár valóban nagyon nagy a különbség a kettő között, de őt boldogsággal töltötte el a hatalmas tömeg látványa és a hangulat.

„Amikor kimentünk a pályára, csak mosolyogni tudtam, mert ez valami eszméletlen, amit átél az ember, ennyi néző előtt. Nekem plusz motivációt ad, feldob, hogy 60 ezer ember előtt végre azt csinálhatom, amit szeretek – magyarázta. – Végre úgy érzem, összejött, amiről gyerekkorom óta álmodtam, hogy ilyen csapatok ellen, ilyen stadionokban játszhatok. A karrierem szempontjából ez egy nagy lépés, itt nagyon sokat tudok fejlődni.”

A csatár hangsúlyozta, jól érzi magát, a város mérete is tökéletes számára, az emberek pedig nagyon szeretik a focit, ez is segítette a beilleszkedésben, és abban, hogy átvegye a klub körüli életérzést.

Meglátása szerint a legutóbbi bajnokin – amelyet otthon 2–1-re veszítettek el a Karlsruhéval szemben – már olyan arcát mutatta a csapat, amire lehet építeni, az egy nagyon jó kiindulópont lehet.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy milyen helyzetben vagyunk. Úgy gondolom, a válogatott szünet abból a szempontból jó a csapatnak, hogy összeszedjük a gondolatainkat. Nem szabad magunkba zuhanni és bánkódni azon, hogyan sikerültek az eddigi meccsek, hanem azokra a pozitív dolgokra kell támaszkodni, illetve azokra kell építeni, amik jól működtek” – vélekedett.

Hangsúlyozta, győzni mennek szombaton az egypontos Darmstadt otthonába, hogy végre megszerezzék első pontjaikat a bajnokságban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik