A Leverkusen vezérigazgatója még mindig dühös, amiért nem szerződtették anno Bellinghamet

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.10.15. 20:06
Jude Bellingham majdnem Leverkusenben kötött ki 2019-ben (Fotó: Getty Images)
A Bayer Leverkusen vezérigazgatója, Fernando Carro elárulta, a német klub 2019-ben meggyőzte Jude Bellinghamet, hogy szerződjön oda, ám a Birmingham City a dupláját kérte annak, mint amit kínáltak érte, ezért kútba esett az üzlet.

Fernando Carro elmesélte, máig dühíti, hogy a Bayer Leverkusen nem szerződtette annak idején Jude Bellinghamet írja a spanyol As, s mint a vezérigazgató elmondta, a német klub nagyon szerette volna megszerezni a Real Madrid jelenlegi futballistáját.

„Simon Rolfes (a Leverkusen ügyvezető-sportigazgatója, akkori sportigazgatója – a szerk.) nagyon le akarta igazolni. Bellingham akkor tizenhat éves volt. Megnéztük a felvételeket róla Rudi Völlerrel (a Leverkusen akkori ügyvezető-sportigazgatója – a szerk.), és mindannyian el voltunk ájulva tőle. A részvényesi bizottságunk jóváhagyását is megkaptuk, hogy egy bizonyos összegig átigazolási díjat fizethetünk érte, de a Birmingham annak a dupláját kérte, ezért nemet mondtunk az üzletre” – mondta Carro a német Bild podcastjében.

A Yahoo Sports szerint a Bayer 7.5 milliót ajánlott az angol labdarúgó játékjogáért 2019-ben. Az angol klub jól járt, hogy kivárt, mert egy évvel később a Borussia Dortmund 30 (más források szerint 25-26) millió euróért szerződtette az akkor még mindig csak 17 esztendős támadó középpályást. A BVB 2023-ban 103 millió euróért (különböző feltételek teljesülése esetén ez 30 százalékkal is nőhet) értékesítette a Real Madridnak, s ebből a Birminghamnek járt nagyjából 6 millió font.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik