Leonardo ecsetjei V - Megvilágosodás

183462 183462183462 183462
Vágólapra másolva!
2011.03.22. 16:03
Címkék
Leonardóról sok minden elmondható, csak az nem, hogy egy ötlettelen, elképzelés nélküli, sötét edző lenne. Vannak remek ötletei, vannak hülye...

Leonardóról sok minden elmondható, csak az nem, hogy egy ötlettelen, elképzelés nélküli, sötét edző lenne. Vannak remek ötletei, vannak hülye húzásai és vannak olyan elképzelései amik elméleti síkon jól mutatnak, csak a szakmabeli hiányosságai révén kevésbé, vagy egyáltalán nem érvényesülnek. Szépen apró váltásonként eljutott oda, hogy ami megy és működik, azt nem kell bolygatni. A saját kis ötleteit nem tudta taktikai hátulütők nélkül beilleszteni, így maradt a nagyfater hátrahagyott, poros és kopott mágnestábláján 'az a fura alakzat.'Leonardóról sok minden elmondható, csak az nem, hogy egy ötlettelen, elképzelés nélküli, sötét edző lenne. Vannak remek ötletei, vannak hülye húzásai és vannak olyan elképzelései amik elméleti síkon jól mutatnak, csak a szakmabeli hiányosságai révén kevésbé, vagy egyáltalán nem érvényesülnek. Szépen apró váltásonként eljutott oda, hogy ami megy és működik, azt nem kell bolygatni. A saját kis ötleteit nem tudta taktikai hátulütők nélkül beilleszteni, így maradt a nagyfater hátrahagyott, poros és kopott mágnestábláján 'az a fura alakzat.'

Kezdtünk, ugye 'a mindenki támadjon, az milyen jó lesz' taktikával, a trequartista fellépett center pozícióba, Eto'o kiment teljesen szélre, Milito pedig a 16-os széle felé mozgott: ez 3 ember a tizenhatos előtt. Egy másik középpályás felvette az eredeti trequartista szerepét, hébe - hóba Maicon is megjelent a támadó harmadban, volt minden, mint a búcsúban, többek között Castelazzi - bravúrok szökőárszerűen.

Ez papíron rombusz középpálya volt, de nem igazán hasonlított rá. Ekkoriban mondjuk Sneijder nem is nagyon volt, a trequartista szerepből centerbe - kedvszerűen és megbeszélés alapján - fellépegető középpályások vitték a csapatot, Cambiasso, Motta is duplázott egy - egy meccsen, Stankovic is gyakrabban jelent meg a kapu előtt, egy - két gólt szerzett ekkoriban ő is. Sneijder visszatérésével, nem volt már értelme a trequartista szerep megbolygatásának, főleg hogy Sneijder fizikuma nem felelt meg az új helyzetnek. A következő variáció - egyébiránt nem feltétlen hülyeség - az volt, hogy adott volt Sneijder és a két csatár, plusz egy középpályás meglepetésszerűen fellép a támadáshoz. Cambiasso lett a kiszemelt, aki képességeit nézve teljesen alkalmas lett volna erre a feladatkörre. Sajnos az eredeti helyén keletkező, kosárlabda pályányi üres területet és mezőnybeli totális passzivitását leszámítva, semmit nem sikerült kamatoztatni, ebből az egyébként nem rossz ötletből. Egyébiránt a Bayern elleni hazai pályán rontott két ziccere ennek a húzásnak a lecsapódása volt, valami hasonló lett volna az eredeti terv ezzel a helyezkedéssel, viszont a mezőnybeli problémákat nézve, ezt a posztot el kellett vetni.

Majd megérkezett Pazzini, itt volt egyszerre 3 féle hadrend a támadószekcióban. Volt ugye egy statikus center Pazzo személyében, akit leginkább csak a levegőben lehet megtalálni - a foci jelenlegi állapotában ez meccsenként kb. 3 alkalmat jelent - a földön viszont csak a kapu közvetlen közelében, mivel nem egy nagy cselezőmágus a srác. Közben Eto'o az igazi szélvészgyors, rongylábú szélsők jellegzetességeit és feladatát öltötte magára, Sneijder pedig a klasszikus gyémánt csúcsaként ténfergett 2-3 emberrel a nyakán. Pazzini várta volna szélről érkező beíveléseket, de Eto'o nem tud egyszerre két szélső lenni, Sneijder pedig hiába kereste az összjátékot, nem volt kinek adni a ziccerlabdát. Ez volt a 4-3-1-1-1-re keresztelt zűrzavar.A Bayern ellen a sok a sérült miatt, 4-3-2-1-es karácsonyfában kezdett itthon a csapat, de az a szokásos rombusznak egy kicsit felforgatott verziója volt, Cambiasso ugyanúgy a szellemposzton játszott, azért is került ziccerbe két ízben, mert követte a támadásokat. A visszavágóra viszont már jobb híján, mindent és mindenkit be kellett dobni - a 4-3-1-1-1 a Genoa ellen hazai pályán 0-1-nél a félidőben bukott meg végképp, onnantól kezdve jött a 4-2-3-1. A Brescia ellen már a kezdősípszótól, és nem is a helyzetek számával volt a gond a döntetlen ellenére - Stankovic Eto'o mögött, a két szélen Pandev és Sneijder. Rengeteg helycsere a felálláson belül, és a már megszokott, improvizatív játék meg is hozta a gyümölcsét, az első meccses 0 gól helyett mindjárt 3 és továbbjutás. Illetve egyértelműen látszik, hogy a játékosok ismerik ezt a rendszert, Leonardónak nincs annyi javítanivalója, bár a védelem és a középpálya, továbbra sem tud összedolgozni.

___________________________________________________________________________________

Összeszokottság és stabilitás szempontjából ez a felállás a legkézenfekvőbb, és jó eséllyel a kulcs a Milan ellen. A meccs valószínűleg úgy fog kinézni, hogy a Milan átadja a területet az Internek és a gyors játékosai (Robinho, Pato, Cassano) révén kontrára játszik, az erre tökéletesen alkalmas Inter védelemmel szemben. Miért?

1.) Mert nincs Ibrahimovic, nincs aki megtartsa a labdákat.

2.)Zuhanórepülésben vannak, az Inter pedig megy előre mint a gőzmozdony. Aktuális formák miatt.

3.) Nekik tökéletes az X is.

Ez nem baj, az Inter ha valamiben jó idén az az, hogy nyomás alatt tudja tartani az ellenfelet, egy erre készséges csapattal szemben pedig erre kell rámenni. Az mindenféleképpen benne van, hogy nem jön össze a rúgott gól, mert a Milannak sikerül kibekkelnie a meccset. Az is benne van, hogy egy kontrából szerzett góllal nyernek. De nem ezzel kell számolni. A lényeg, hogy a tizenhatos előtt tudjon haladni a labda. Ezért tanácsosabb lenne, Stankovic helyett Kharját betenni középre, a két széle felé pedig Sneijder és Eto'o, plusz a hullámokban érkező Maicon. Azért a marokkói, mert tudja csillapítani Milito elvesztése által keletkezett, kombinatív - tompulást a kapu előtt. Jól passzol a srác, érzi a tavalyi szezonra jellemző Inter csiki - csukit. Továbbá az ellenfél térfelén hasznos romboló lehet, a várható Flamini - Gattuso - Bommel nem igazán passz- és szervezőkirály trió megzavarására is alkalmas lenne. Illetve Sneijdernek lenne potenciális összjáték - partnere. Ráadásul az sem hátrány, ha Leo tud keverni a kártyákon, Stankovic, Pandev és Coutinho is jöhetne egy beragadó meccs közben, akikben jobban benne van a meccs képének megváltoztatása és annak lehetősége.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik