(Szarka)lábjegyzet: Új csatárunk még nincs, régi viszont van!

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2013.07.26. 10:07
Csatár-kérdésben egy lépéssel beljebb vagyunk, igaz ez csak annyit jelent, hogy ott tartunk, ahol a szezon végén is. Papiss Cissé ügye végre...

Csatár-kérdésben egy lépéssel beljebb vagyunk, igaz ez csak annyit jelent, hogy ott tartunk, ahol a szezon végén is.

Papiss Cissé ügye végre valahára megoldódott, és ráadásul a lehető legjobb módon. A szenegáli csatár a csapattal marad, és - amennyiben a fizikális állapota rendben van - akár már a hétvégén a Blackpool ellen is pályára léphet, méghozzá egy Wonga feliratot viselő mezben.

Hogy ki volt a kaszinós képeken? Miért gondolta meg magát a támadó? Hogyan szorult a háttérbe a vallás? Megmondom őszintén nem érdekel.

Van egy csatárunk, akiben ott a szezononkénti 20 gól. Akinek az első félévében minden bejött, a legutóbbi idényben viszont a ziccerei 2/3-át elrontotta. Az igazság valahol a kettő között van. Cissé szerintem jövőre sem lesz aranycipős, viszont házi gólkirály simán lehet, akár kétszer annyi rúgott góllal, mint legutóbb.

Jobban állunk tehát mint pár napja, és ha lehet hinni a pletykáknak nemsokára még jobb lesz.

Alan Pardew most már kétnaponta lenyilatkozza, hogy nem kell aggódni a háttérben zajlik ám a munka. Nyaralhat ő, vagy lehet a csapat Portugáliában, a Lee Charney, Graham Carr és Joe Kinnear trió keményen tárgyal. Tudom, most sokan legyintetek, hogy "már megint hülyének néznek mindenkit" és hajlanék én is erre, ha nem lett volna januárban az az egy hét, amikor 4 játékost is igazolt a csapat.

Az általános álláspont továbbra is az, hogy Darren Bent (balra fekete-fehérben, talán nemsokára színesben is fekete-fehérben láthatjuk) lesz az első érkező. A játékos megerősítette, hogy hamarosan elhagyja az Aston Villa-t. amikor megkérdezték, hogy a Newcastle vagy a Fulham lesz a következő csapata, sejtelemesen csak annyit felelt: "Majd meglátjuk" Az biztos, hogy ha sikerülne heti 55 ezer font körül tartani a jelenleg ennél biztosan magasabb fizetését, akkor megérné azt a 6 millió fontot, amit kérnek érte.

A másik visszatérő opció, ami válasz lehet a csatár-kérdésre, Bafétimbi Gomis leigazolása. A Lyon elnöke és tulajdonosa megerősítette, hogy három érdeklődő van képben a 27 éves csatárral kapcsolatban. Jean-Michel Aulas azonban többet nem közölt a Twitter-en, és a francia újságok szerint ez még csak tapogatózás, hivatalos ajánlat még nem volt. Az egyik feltehetően a Marseille, a másik a Newcastle. A harmadik maximum akkor érdekes, ha ő lesz a "nevető"... Internetes oldalak, például a le10sport tovább mennek ők három konkrét ajánlatot említenek és legalább 5 érdeklődő Premier League klubról írnak. Tekintve ez a fórum idén nyáron már írt pár baromságot, nem kell messzemenő következtetéseket levonni a cikkeikből.

Gomis esetében is a nagyobb gond nem a vételára, hanem a fizetése lehet. A Népsport francia-vonalas bloggereinek kommentjeiből ugyanis arra lehet következtetni, hogy a Lyon elengedné (már korábban is elengedte volna) a támadót, és volt is már példa arra, hogy elfogadták az érte tett ajánlatot. A gondok ezután jöttek, amikor elindult, és nemsokára megrekedt a jövőbeli klub és a játékos közötti egyezkedés.

Közben ott van még a Loic Remy vonal is, aki iránt Pardew nem titkolja a klub érdeklődését, azonban a harmadik a sorban, és most, hogy a Cissé-ügy megoldódott, nem biztos, hogy szükség lesz rá. Őszintén szólva nekem nem hiányzik, hogy a Newcastle-be menjen majd egy szezon után valami kivásárlási záradékkal lelépjen valahová, ahol 3 fonttal többet kereshet. Nekem ő biztosan nehezebben vívná ki a szimpátiámat, mint Bent (pedig mégiscsak egy ex-sunderlandi-ről beszélünk) és ezzel el is mondtam róla mindent.

Szóval az egész klub mozgásban van, remélhetőleg hamarosan lesznek érkezők is.

Az átigazolásokhoz kapcsolódó hír, hogy Dan Gosling mégsem lesz a Crystal Palace játékosa. A klubok megegyeztek, a játékos már túl volt az orvosi vizsgálatokon, mégsem írt alá.

Ettől azonban még ne vegyünk mérget arra, hogy a 23 éves középpályás nem igazol el, hiszen továbbra is csak sérülések, eltiltások és/vagy Cabaye eligazolása esetén lenne reális esélye a kezdőbe kerülni.

Igazából ha naív akarnék lenni, akkor azt mondanám, hogy nem értem, hogy vele kapcsolatban miért nem merül fel a kölcsönadás lehetősége. Pedig világos. Sajnos üvegcsontú a srác, nagyon sérülékeny, ezért akármilyen fiatal, nem mernek vele hosszú távon számolni. Nem az az elv, mint Ferguson esetében, hogy "gyúrjál fiam az NPower-ben, aztán jó leszel", hanem inkább az, hogy "Egészséges vagy? akkor gyorsan eladunk, mielőtt megint lesérülsz!" Kár érte, de valahol érthető a dolog.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik