(Szarka)lábjegyzet: Továbbra sincs érkező

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2013.07.13. 14:07
Sajnos kósza, általában meg nem erősített híreken kívül ezen a héten sem történt eddig semmi a csapat háza táján. Illetve semmi olyan...

Sajnos kósza, általában meg nem erősített híreken kívül ezen a héten sem történt eddig semmi a csapat háza táján. Illetve semmi olyan, amire a szurkolók igazán várnának. Valahol sejteni lehetett, hogy ez lesz, hiszen amikor múlt hét pénteken Alan Pardew megérkezett Newcastle-be, rögtön be is jelentették, hogy Joe Kinnear elutazott nyaralni, márpedig nélküle nem nagyon lesz igazolás mostanában. Azt most hagyjuk, hogy vajon mit kellett kipihennie JFK-nek, hiszen az elmúlt 4 évben nem sok mindent csinált. Na, mindegy, a lényeg az, hogy ha minden igaz a jövőhéten ő is megérkezik Newcastle-be, és a trió (Kinnear, Pardew, Carr) által összeállított listán szereplő játékosokért meg lehet tenni az ajánlatokat.Alan Pardew megérkezett Newcastle-be, rögtön be is jelentették, hogy Joe Kinnear elutazott nyaralni, márpedig nélküle nem nagyon lesz igazolás mostanában. Azt most hagyjuk, hogy vajon mit kellett kipihennie JFK-nek, hiszen az elmúlt 4 évben nem sok mindent csinált. Na, mindegy, a lényeg az, hogy ha minden igaz a jövőhéten ő is megérkezik Newcastle-be, és a trió (Kinnear, Pardew, Carr) által összeállított listán szereplő játékosokért meg lehet tenni az ajánlatokat.

Pardew a héten adott egy-két semmitmondó nyilatkozatot, de azt egyértelműsítette, hogy legalább két csatárt szeretne igazolni, (Ameobi esetleges távozásától függetlenül) és nem tagadta, hogy a 8 millió font helyett akciósan 6 millió fontért elvihető Darren Bent az egyik első számú célpont.

A jamaicai felmenőkkel rendelkező, Londonban született csatár most 29 éves. Tíz évvel ezelőtt még az volt a hivatalos álláspont, hogy egy focistának ez a legjobb kor, ilyenkor éli az "aranykorát". Mára már azt mondják "öreg", és ez alól a a Newcastle átigazolási politikája sem kivétel. Pár éve meghatározták, hogy 28 év felett csak extrém esetben vásárolnak játékost, de igazából 26 év alattiak megszerzése a cél.

Nos, Bent lehet a kivétel, az extrém eset. Szerintem ugyanis az Ipswich, a Charlton (itt együtt dolgozott Alan Pardew-val) a Tottenham és a Sunderland egykori, az Aston Villa jelenlegi csatára megérné azt a 6 millió fontot, főleg ha még ésszerű, maximum 50 ezer fontos heti fizetést is el lehetne fogadtatni vele.

Bent egy zsoldos. Egy vagány vagy inkább nagyképű figura, viszont emellett egy jó csatár is. Volt már pár komolyabb sérülése, most viszont pihenten kezdhetné az évadot, hiszen a Villában az utóbbi szezonban összesen 23 meccsen játszott melyeken 6 gólt ért el.

Elég masszív, 180 cm magas támadó, szerintem jól tudna együtt dolgozni elöl Cissé-vel.

A múlt hét másik pletykája Loic Remy esetleges újbóli megszerzésének megszellőztetése volt.

Nos, ha Bent-et zsoldosnak tituláltam, akkor Remy-re sem mondhatok mást. Télen Marsellie-ből úgy érkezett meg London-ba, hogy csak átszáll és már megy is Newcastle-be, ő azonban maradt egy napot. Naná, hiszen a klubok megegyezése és a szóbeli alku ellenére meg akarta hallgatni Harry Redknapp ajánlatát is. Nost Dirty Harry beszélni azt tud, ráadásul a QPR vezetősége által ajánlott zsíros fizetés is arra sarkallta a franciát, hogy maradjon a fővárosban.

Természetesen nem buta a srác, így a hírek szerint ott van a szerződésében a kivásárlási záradék, aminek értelmében állítólag most 8 millió fontért megszerezhető. Hogy a Newcastle vezetőségét érdekli-e (a téli affér után) a dolog, azt nem tudni, mindenesetre Remy volt a másik név (Bent után) akire az újságírók konkrétan rákérdeztek Pardew-nál.

Az esetet tovább bonyolítja, hogy az angol újságok még egy olyan verziót is lehoztak, hogy az üzlet arról szól majd, hogy Remy-ért a Newcastle 6 millió fontot és Steven Taylor-t adja. A magyarázat szerint Sayor helye nem biztos a kezdőben, a QPR pedig Samba távozása miatt középhátvédet keres. Az általános felháborodás következtében aztán több cáfoló írás is megjelent, azaz ennek a lehetőségnek sosem volt sok valóságalapja.

Akárhogy is! Most őszintén, kell nekünk ez a jellemtelen, éppen nemi erőszakkal megvádolt játékos, aki feltehetően bármikor mezt cserél pár font ellenében? Akkor már inkább Bent, még ha egy Sunderland-ben is megfordult támadóról beszélünk.

Ők ketten a visszatérő szereplői a heti semmitmondó híreknek. A csapatok nagyban igazolnak, egyre nagyobb a jövés-menés, nálunk viszont semmi.

Elvileg a 20 év után távozó Steve Harper helyére kevésnek tartja Pardew Jak Aalnwick-ot, így kapust is keresünk. Harmadik számút, illetve olyat, akivel megküzdhet Rob Elliot a 2-3. helyért. A jelöltek között van a PSV hálóőre Jeroen Zoet és a Reading tehetsége Alex McCarthy.

A fel-fel bukkanó nevek között ott van még Scott Sinclair, Aiden McGeady, vagy a Cardiff ajánlatát pont tegnap visszadobó Thomas Ince is, és ez még csak a jéghegy csúcsa. Gondoljatok bele télen mi történt. Debuchy érkezése után Remy körül forgott minden, aztán amikor őt buktuk, akkor indultak be igazán a vezetők. Alig pár nap alatt érkezett Yanga-M'Biwa, Gouffran, Haidara és Sissoko, mi meg nem győztük kapkodni a fejünket.

Azt viszont mindenképpen le kell szögezni, hogy a fent említett múlt heti hírek közül egyik sem volt biztos, vagy akár közepesen komoly. Még ahol Pardew szavaival akarták eladni a pletykát, ott is egyértelmű volt, hogy a diplomatikus válasz kiforgatása nyomán vontak le valamilyen következtetést.

A csapat hivatalos honlapján a felkészülési meccsekről, a tv-s közvetítésekről, a Shearers' Bar-ról Nine-ra keresztelt Pub-ról, illetve az utánpótlás csapatokról jelentek meg írások, és emellett egy-egy jelenlegi játékossal (Krul, Sissoko, Haidara, stb.) olvashattunk interjút. Átigazolásokról semmi...

A felkészülés közben egy hete tart, és tegnap óta visszatértek a válogatottjaikban szereplő játékosok is a meghosszabbított szabadságról. Kinnear és napokon belül visszatér. Jövőhéten pedig már kezdődik az igazi elő-szezon, portugáliai edzőtáborral és felkészülési meccsekkel. Remélhetőleg a tárgyalások Pardew korábbi, és Kinnear mostani szabadságától függetlenül zajlottak, és pár napon belül új emberek csatlakozhatnak a kerethez.

Bő egy hónap múlva kezdődik a szezon. Ideje belehúzni, minden tekintetben.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik