(Szarka)lábjegyzet: Illúziók nélkül - MU, igazolások, Stoke

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2014.04.11. 09:04
Címkék
Eltelt egy újabb hét, és sajnos semmivel nem lett jobb a kedvem a Newcastle-t illetően. A Manchester United elleni kiábrándító játék, és sima...

Eltelt egy újabb hét, és sajnos semmivel nem lett jobb a kedvem a Newcastle-t illetően. A Manchester United elleni kiábrándító játék, és sima vereség után mindenki megfutotta a kötelező köröket. A játékosok és a manager kicsit sajnálkozott, a vezetőség újabb fejest nevezett ki, a sajtó pedig a nyári átigazolásokat találgatta. Közben pedig a Stoke elleni idegenbeli meccsről esett a legkevesebb szó. Na de menjünk sorban.

Cissé idei első bajnoki gólját pont a Stoke ellen szerezte 11-esből

A játékosok közül Coloccini nyilatkozott egy szokásos bocsánatkérőt a vereség után, de hát komolyan, mit lehet mondani ilyenkor? Sajnáljuk, elnézést kérünk a szurkolóktól, stb. Pardew fantasztikus megállapítást tett, miszerint nem elég erős a keret... Gondoltátok volna? Mike Ashley pedig amellett, hogy többségi tulajdonrészt kíván venni a Glasgow Rangers-ben, kinevezte Lee Charnley-t a jól hangzó Managing Director posztra. Végül pedig jöjjenek a nevek és Stoke elleni meccs.

A nevek kapcsán megint arra a megállapításra lehet jutni, hogy komoly változást nem szabad várnunk nyáron sem. Azon kívül, hogy Gosling, Shola Ameobi és De Jong valószínűleg nem lesz ősszel a csapatnál, 7 francia játékos is távozhat, mégpedig Obertan, Amalfitano, Marveaux, Remy, Debuchy, Yanga-M'Biwa és Ben Arfa. Az első négy realitás a második három pedig erősen pletyka jellegű. A lehetséges érkezők pedig az Ed Harrison féle nufcblog.com által a héten összegyűjtött alábbi játékosok:

- Bafétimbi Gomis (31 éves csatár, Lyon)

- Younes Belhanda (24 éves középpályás, Dynamo Kijev)

- Oscar Cardozo (31 éves csatár, Benfica)

- Micah Richards (25 éves védő, Manchester City)

- Majeed Waris (22 éves csatár, Spartak Moszkva - kölcsönben Valenciennes)

- Remy Cabella (24 éves középpályás, Montpellier)

- Alexandre Lacazette (22 éves csatár, Lyon)

- Ayoze Perez (20 éves csatár, Tenerife)

- Jack Colback (24 éves középpályás, Sunderland)

- Siem De Jong (25 éves középpályás, Ajax)

- Yacine Brahimi (24 éves középpályás, Granada)

Nem az a bajom a névsorral, hogy nincsenek benne jó nevek, hanem hogy akik igazán jók lehetnek, azok sokba fognak kerülni, vagy magas lesz fizetési igényük, szóval hosszú, szenvedős tárgyalások várhatók, miközben majd szép sorban távoznak a keret jelenlegi tagjai.

Előbb azonban még le kell tudni a bajnokság hátralévő meccseit, kezdve a Stoke elleni túrával a Britannia stadionban. A 21. században lejátszott meccsek tekintetében nem állunk valami fényesen. 1 győzelem, 2 döntetlen, 2 vereség a mérleg, és valószínűleg most sem hozzuk el a 3 pontot.

Ősszel minden összejött a Fazekasok ellen, Assaidi vezető gólja után 5:1-re sikerült nyerni, igaz Whelan-t és Wilson-t kiállították, Mark Hughes-t a lelátóra zavarták és két 11-est is ítéltek a javunkra. Tegyük hozzá gyorsan, hogy Martin Atkinson mindegyik fenti döntése helyes volt, sőt akár még egy büntetőt is befújhatott volna, ráadásul kiállíthatta volna Pieters-t, aki kb. 6 sárgalapos szabálytalanságot követett el a 90 perc alatt.

A Stoke valószínűleg törleszteni akar majd, és valljuk be jó eséllyel meg is valósítják a tervüket. Az alapcsapatból még mindig sérült Krul, Debuchy, Sissoko és Remy. Pardew továbbra is csak telefonos segítségként jöhet szóba, a pályán lévők közül mindenki kisebb vagy nagyobb hullámvölgyben van. Nehéz mérkőzés lesz.

Végül pedig egy kis múltidézés egy tavalyi és egy keddi képpel, azt hiszem nem kell hozzá különösebb kommentár:

Talán csak annyi, hogy a fekete-fehér jobban állt nekik...

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik