PL 22. forduló: Jönnek a Szentek!

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2015.01.16. 09:01
Címkék
A holnapi "főmeccsen" John Carver bebiztosíthatja a tavaszig amúgy is biztosnak tűnő vezetőedzői állását, ugyanis a remekül kezdő, majd kicsit...

A holnapi "főmeccsen" John Carver bebiztosíthatja a tavaszig amúgy is biztosnak tűnő vezetőedzői állását, ugyanis a remekül kezdő, majd kicsit leeresztő, de az utóbbi hetekben ismét magára találó Southampton látogat a St. James' Park-ba. Jönnek a Szentek, azaz szombaton 18:30-tól egy újabb meccs, ahol nem mi vagyunk az esélyesebbek.

Ősszel hazai pályán egy 4:0-ás edzőmeccsel lépték le a Newcastle-t, (fent Pellé gólöröme) és Ronald Koeman most is a 3 pontra megy. Ahogyan a Newcastle is.

Ami kétségkívül jól jött, hogy Morgan Schneiderlin és Toby Alderweireld mellett a hétközi FA kupa meccsen Victor Wanyama is megsérült, így ez a három alapember nagy valószínűséggel nem lép pályára szombaton.

Newcastle-ben semmi komolyabb változás, így balra a Chelsea elleni - várhatóan szombaton is kezdő - 11-et láthatjátok. Igaz ugyan, hogy Mehdi Abeid, Siem De Jong és Gabriel Obertan is elkezdte az edzéseket, de még nem lesznek alkalmasak a játékra. Elvileg Ryan Taylor és Robbie Elliott viszont harcra fogható, de azért fura lenne, ha a kezdőbe kerülnének.

A Chelsea elleni első félidő kapcsán olvastam egy angol oldalon, hogy ez a Newcastle olyan, mintha eddig (Pardew alatt) behúzott kézifékkel mentek volna, amit most Carver kiengedett. A Stamford Bridge-en nem jött össze a vezető gól, és ennek meg is ittuk a levét, de ugyanez az elszántság, egy kis precizitással és St. James' Park atmoszférájával megspékelve bárki ellen elég lehet.

Sajnos azt Carver sem látja be, hogy az egyéni képességek alapján egy Haidara-Dummett-Coloccini-Janmaat négyes hatékonyabb lenne, mint egy Dummett-Williamson-Coloccini-Janmaat hátsó sor, de adott esetben talán Garziano Pellé miatt is esélyesebb, hogy Williamson kezd. (Mondjuk ha az első meccsből indulunk ki, akkor teljesen mindegy hogy kik a középső védők, úgyis túlugorja és lefejeli őket)

Középen Tioté ANK részvételével és Abeid sérülésével Colback mellett Anita bizonyíthat, és a Chelsea ellen jól is játszott ahhoz képest, hogy milyen keveset volt eddig pályán a szezonban. Egy sorral előrébb lehet annyi változás, hogy Sammy Ameobi bekerül, remélhetőleg Gouffran helyére. Ott elvileg Ayoze is játszhatna, és a Cabella-Sissoko-Ayoze hármas 90 percig váltogathatná a széleket, elöl pedig mehetne Riviere, de sajnos a Monaco-tól vett csatár nagyon harmatos, így valószínűleg a kis spanyol lesz az ék, ahogy Londonban is.

A tegnapi sajtótájékoztatón beigazolódtak Gary Lineker gondolatai, ugyanis bejelentették, hogy a klub csak a hónap végén nevezi ki a vezetőedzőt. Így viszont egyre nagyobb a valószínűsége annak, hogy Carver marad egész tavaszra, hiszen ha lenne jelölt, az most gyorsan hivatalosan is vállalná. Hogy miért? Hogy a következő két hétre legalább egy nyomorult listát le tudjon adni pár névvel, akikkel szerinte a keretet meg lehetne erősíteni. Carver egyébként elmondta, hogy Mike Ashley-vel nem is beszélt a jövőjéről, ő most csak a következő meccsel akar foglalkozni. Arra mindenesetre kitért, hogy megtisztelő volt neki a Chelsea meccs utáni beszélgetés José Mourinho-val, ahol a portugál dicsérte a bátor taktikáját, és azt kívánta neki, hogy kapja meg a vezetőedzői állást. Hajrá John Bácsi! az biztos, hogy egy Southampton elleni siker jó ajánlólevél lenne.

A mérkőzést a DigiSport1 18:30-tól élőben közvetíti. Ahogy a U2 és a Green Day is mondja: Jönnek a Szentek!

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik