PL 26. forduló: Csoda másodszor is?

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2015.02.20. 13:02
Címkék
Holnap este, a 18:30-as "fő mérkőzésen" (amit a DigiSport 1 élőben közvetít) a Manchester City vendége lesz a csapatunk. A bajnoki otthonában...

Holnap este, a 18:30-as "fő mérkőzésen" (amit a DigiSport 1 élőben közvetít) a Manchester City vendége lesz a csapatunk. A bajnoki otthonában, ahol természetesen a címvédés a cél, nem mi leszünk az esélyesek, de ez nem újdonság. Nem mi voltunk tavaly október 29-én sem sem, amikor egy ligakupa mérkőzésen sikerült legyőzni Manuel Pellegrini csapatát.

Akkor egy viszonylag tartalékos, de nagyon lelkes csapat ment neki a City-nek, és szerencsével (kiérdemelt szerencsével) sikerült a mérkőzés elején és a végén is betalálni. A hajtás után egy kis visszaemlékezés, és esélylatolgatás.

Elsőként itt egy összefoglaló az őszi mérkőzésről:

Jó visszanézni ezeket a képeket, mert a most futó szezon talán legjobb teljesítményét nyújtották ekkor a srácok. Most is szükség lesz valami hasonlóra. John Carver elmondta, hogy ősszel megérdemelten nyertünk, és hogy mostanra is meg van a terve, ami nem az lesz, hogy "leparkoljuk a buszt". Megjegyzem jobb is, mert a mi védelmünket hiába parkolják le a kapu elé, elég sokszor sikerült túljárni az eszükön. Amiben reménykedhetünk, hogy Pellegrini picit rotálja a csapatát, gondolva a jövőhéten esedékes, Barcelona elleni keddi BL mérkőzésre.

Newcastle-ben ezzel szemben nem kellene, de muszáj tartalékolni. Siem De Jong újabb, hetekre történő kiesése borzalmas hír, ráadásul a Wonga által január legjobbjának választott Remy Cabella is valószínűleg kénytelen lesz kihagyni a a mérkőzést.

Hátul Dummett az, aki térdsérülés miatt 10-12 hétre kidőlt, szóval valószínűleg majd a nyári felkészülési meccseken látjuk viszont. Curtis Good csípője sem javul, őt Amerikában műtik.

Középen Tioté és Cabella nincs, de elvileg Sammy Ameobi, Obertan, Aarons, Abeid és Ryan Taylor is fitt, szóval lehet kombinálni bőven. Én a balra látható kezdőt raktam össze. Abeid helyett elvileg Anita is játszhatna, Obertan helyett pedig Gouffran vagy Sammy. Carver azt mondta, hogy bátor volt a Palace ellen, mert 2 csatárral (Cissé, Ayoze) játszott. Nos, most Ayoze-t inkább a szélre kellene tenni, hiszen gyors, és meglepően jól ér vissza szerelni. Oké, nem túl erős, de nem hagyja magát.

Csak bátran fiúk! Tegyetek csodát másodszor is!

Nos, röviden ennyi a meccs előtt. Holnap egyébként Budapesten, a Fehérvári úton a Newcastle United Magyar Szurkolói Focicsapata egy tornán vesz részt, ahol megmérkőzünk az egyéb klubok szurkolóiból összeálló csapatokkal. A Blog készítésében korábban és jelenleg is résztvevő szerkesztőtársaim közül Szkomac (azaz Ábel) és KingPeti a csapat alapembereiként jelen lesznek, míg Gosforth, Ruzsinszki és jómagam sérülés, betegség, illetve egyéb igazolt távollét miatt nem tudunk megjelenni. Nagyon készültem már erre a tornára (leginkább lélekben persze, mert a fizikumom a szokásos gyenge, téli állapotban van) de sajnos az influenza évek óta először meglátogatott, és valószínűleg maximum egy hetes elvégzéséhez lenne csak erőm. A keretünk viszont mint mindig, most is erős, ezért remélhetőleg mire holnap elkezdődik a bajnoki mérkőzés, addigra már éremmel gazdagodik szurkolói csapatunk.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik