PL 29. forduló: Everton

2476361 24763612476361 2476361
Vágólapra másolva!
2015.03.13. 10:03
Címkék
Vasárnap délután a Goodison Parkba látogat a Newcastle, az Európa Ligában menetelő, a bajnokságban bukdácsoló Everton-hoz. Ismerős a helyzet?...

Vasárnap délután a Goodison Parkba látogat a Newcastle, az Európa Ligában menetelő, a bajnokságban bukdácsoló Everton-hoz. Ismerős a helyzet? A 2012/2013-as évben hasonló utat járt be a Newcastle is. Az EL csoportból viszonylag simán ment tovább a csapat, aztán szoros eredményekkel, de a Methaliszt Harkhiv és az Anzsi Mahacskala ellen is sikerült továbbjutni. Végül a negyeddöntőben a Benfica jelentette a végállomást. A bajnokság viszont eközben borzalmasan alakult, a matematikailag biztos bennmaradást csak egy-két fordulóval a bajnokság vége előtt sikerült bebiztosítani.

Az Everton tegnap 2-1-re legyőzte a Dynamo Kijevet, így a jövőhét csütörtöki visszavágót előnyből, de egy otthon bekapott góllal várhatják. Milyen hatással lehet ez a vasárnapi bajokira? Remélhetőleg kedvezővel.

Ősszel (december végén, azaz inkább télen) egy izgalmas meccsen sikerült 3:2-re nyerni Cissé, Ayoze és Colback góljaival.

Az Everton-nak jelenleg 28 pontja van és a szezon hátralévő részében elég vegyes sorsolása. Newcastle, QPR, Southampton, Swansea, Burnley, Manchester United, Aston Villa, Sunderland, West Ham, Tottenham. Nyilván ha már nem lesznek versenyben az EL-ben, akkor 100 %-ig a bajnokikra tudnak koncentrálni, de ez a most vasárnapi meccs kapcsán még biztosan nem fog megvalósulni. Nyilván Martinez is tudja, hogy a bajnokságban is gyűjtögetni kellene a pontokat, és ezért a hazai meccseken jobban odateszik magukat, de azért profik ide vagy oda, a Kijev elleni visszavágó prioritást élvez.

Newcastle-ben ezzel szemben nem kell spórolni. A cél, hogy minél előbb meglegyen az a hiányzó 5-7 pont, ami után lekerülhet a nyomás a játékosokról és Carver-ről is, és felszabadultan lehet játszani a bajnokság végén.

A szokásos sérültjeink megvannak, és bár Cabella és Haidara elvileg bevethetőek lesznek, az általam jósolt balra látható kezdőbe csak a védő került be.

Simán lehet persze, hogy Ryan Taylor kezd helyette, de azért Haidara gyorsasága nem ártana a Sheamus Coleman-féle felfutások ellen.

Cabella fokozatos visszatérésére pedig azért lenne lehetőség, mert a szélsők közül Obertan, Sammy Ameobi, Gouffran és Jonas is játékra alkalmas, valamint Ayoze és Sissoko is elboldogul a vonal mellett, így aztán felesleges Cabella-t azonnal visszadobni a mély vízbe.

Elöl hiába hagyja ki a nagyobbnál nagyobb ziccereket Riviere, mégis megint ott lehet a kezdőben. Cissé a 7 meccses eltiltása miatt majd csak az utolsó pár meccsre térhet vissza. Ayoze nem az a tipikus ék (akkor sem, ha már volt ilyen szerepkörben). Ott van még Adam Armstrong is, na meg kiderülhet végre, hogy mi a helyzet Facundo Ferreyra-val.

A Newcastle nem győzni jár a Goodison Parkba. A 2010/2011-es szezonban Hatem Ben Arfa első, Newcastle mezben szerzett góljával győzni tudtunk, de azóta nem, és előtte is csak a 2001/2002-es szezonban sikerült elhozni a 3 pontot.

A mérkőzést nem közvetíti a Digi, de több külföldi csatorna viszont igen, úgyhogy lesz lehetőség a netes meccsnézésre. A Tippverseny következő fordulója hamarosan kikerül, Chatelésre pedig szokás szerint ajánljuk a Szarkák.hu oldalt.

Némi jó hír, hogy nyárra nagy bevásárlást ígért a klub, aminek az lehet az alapja, hogy van pár lejáró szerződésű játékos (Ryan Taylor, Jonas, Ameobi, Alnwick), valamit olyan nevek akiknek a távozása évek óta felmerül (Steven Taylor, Tioté, Sissoko, Cissé)

Ha csak ezek fele tényleg elmegy, akkor már muszáj lesz igazolni is. Röpködnek a nevek, de egyelőre az egyetlen komolyan vehető hír a több portálon is feldobott André Ayew átigazolás. A 25 éves ghánai játékosnak nyáron lejár a szerződése, és az angol lapok szerint már kapott is egy ajánlatot, aminek értelmében 2 millió font aláírási pénzt, és heti 30 ezer fontos fizetést érhet, ha aláír Newcastle-be.

Ez még a jövő zenéje. Most inkább azzal kellene foglalkozni, hogy hogyan lehet az Everton-t a kiesés szélére sodorni.

Hajrá Newcastle!

Mark29

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik