Trinidad visszavonul

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2002.07.03. 22:31
Címkék
Bernard Hopkins (balra) volt az egyetlen, aki legyôzte Félix Trinidadot
Bernard Hopkins (balra) volt az egyetlen, aki legyôzte Félix Trinidadot
Bernard Hopkins (balra) volt az egyetlen, aki legyôzte Félix Trinidadot
Bernard Hopkins (balra) volt az egyetlen, aki legyôzte Félix Trinidadot
Bernard Hopkins (balra) volt az egyetlen, aki legyôzte Félix Trinidadot
Bernard Hopkins (balra) volt az egyetlen, aki legyôzte Félix Trinidadot
Felvetődött, hogy megkísérel visszavágni az amerikai Bernard Hopkinsnak. Szó esett arról, hogy súlycsoportot vált, és ismét a nagyváltósúlyúakat riogatja. Végül egy harmadik verzió valósult meg: Félix "Tito” Trinidad befejezi a pályafutását. "Tito csodálatos eredménysorral fejezte be a karrierjét, és Istennek köszönhetően anyagilag neki és családjának is biztosítva van a jövője” – jelentette ki Félix Trinidad Senior, a zseniális adottságú bunyós édesapja.
A három súlycsoportban – váltó-, nagyváltó- és középsúly – a világ tetejére jutó ökölvívó kedden hozta meg a döntését, miután konzultált Don Kinggel, a világ talán leghíresebb promoterével. Az extravagáns mérkőzés- szervező azt mondta a Puerto Ricó-i sportembernek, hogy egy ideig még várnia kell a következő címmérkőzésre, mire Trinidad a befejezés mellett határozott.
Woods vár Jonesra

MIAMI. A brit Clinton Woods (31–1, 18 K. O.–T. K. O.) lesz a félnehézsúly elsô számú alakjának, Roy Jones Juniornak (46–1, 37) a következô ellenfele. Az IBF (Nemzetközi Bokszszövetség), a WBA (Bokszvilágszövetség) és a WBC (Bokszvilágtanács) amerikai világbajnoka szeptember hetedikén, Miamiban csap össze a WBC világranglista-vezetôjével.
Trinidad 1990-ben, mindössze 17 évesen, 57 amatőrmeccsel a háta mögött állt profinak. Három évvel később, június 19-én már őt ünnepelte a világ, miután Maurice Blocker elleni kiütéses sikerével elfoglalta az IBF (Nemzetközi Bokszszövetség) váltósúlyú világbajnoki trónját. 1999-ig "csak” ennek a szervezetnek volt a királya – többek között olyan bunyósok ellen védte meg a koronáját, mint Yory Boy Campas, Héctor Camacho vagy Pernell Whitaker –, majd az említett évben megvívta élete talán legnagyobb ütközetét. Az ellenfél az amerikai Oscar De La Hoya, a "Golden Boy” volt, aki szintén veretlenül vágott neki a csatának. A mérkőzést végül többségi döntéssel Trinidad nyerte meg, és ezzel visszavonhatatlanul ő lett a kategória első számú alakja.
Ez volt az utolsó meccse váltósúlyban, következő (cím)mérkőzését már egy kategóriával feljebb vívta, méghozzá a WBA (Bokszvilágszövetség) övéért. David Reid volt a riválisa, aki a második menetben padlóra is küldte őt. Utána azonban beindult a henger! Trinidad a hetedik felvonásban egyszer, a tizenegyedikben háromszor számoltatott vetélytársára, így egyhangú pontozásos diadalához kétség sem fért. Ezt a titulusát kétszer védte meg, majd 2001 májusában már benne tisztelhettük a WBA középsúlyú világelsőjét. William Joppy "lemészárlása” után pedig jött az a bokszoló, aki még neki is túl nagy falat volt.
Bernard Hopkins.
Az a bokszoló, aki vereséggel kezdte a profikarrierjét, és akit titulusai – az IBF és a WBC világbajnoka volt a meccs előtt – ellenére picit alulértékeltek. A Trinidad elleni összecsapása után már nem. Hihetetlenül taktikusan bokszolva, a tizenkettedik felvonásban technikai K. O.-val diadalmaskodott, és tulajdonképpen lezárta "Tito” karrierjének érdemi részét.
Mert a Puerto Ricó-i utána még legyőzte ugyan a francia Hassine Cherifit, aztán viszont becsukódott előtte minden ajtó. Várnia kellett volna a következő címmérkőzésére, ki tudja, meddig, ezért Trinidad inkább a befejezés mellett döntött.
A bokszszakértők szerint túlságosan is korán.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik