Sven Ottke nehéz címvédése

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2003.09.07. 20:04
Címkék
Ha nem is olyan könnyedén, ahogyan ő állította  "Sokkal nehezebb mérkőzésre számítottam. Larsen tényleg jól nézett ki, mint egy igazi Adonis, de az egész meccsen csak csoszogott utánam. Még egy mérkőzésem után sem voltam ilyen jól. , de megvédte az IBF (Nemzetközi Bokszszövetség) és a WBA (Bokszvilágszövetség) nagyközépsúlyú világbajnoki övét Sven Ottke (320). A német bunyós Erfurtban többségi döntéssel bizonyult jobbnak kihívójánál, a dán Mads Larsennél (442).
Sven Ottke pontozással nyert Erfurtban
Sven Ottke pontozással nyert Erfurtban
Sven Ottke pontozással nyert Erfurtban
Sven Ottke pontozással nyert Erfurtban
Sven Ottke pontozással nyert Erfurtban
Sven Ottke pontozással nyert Erfurtban
A találkozó szinte végig kiegyenlített küzdelmet hozott, a menetek több mint a felében inkább a kihívó akarata érvényesült, de nem volt akkora fölényben, hogy Németországban, pontozással odaadják neki a bírák a meccset. A végén a három döntnökből kettő 115:113 arányban Ottkét látta jobbnak, a harmadik 115:115-ös döntetlent hirdetett, ennyi pedig bőven elég volt a németnek a címvédéshez. Picit talán lejtett a hazai pálya, mert a Fightnews című internetes bokszmagazin 115:113-mal Larsennek adta a találkozót.
Ottke az összecsapás után bejelentette, nem vonul vissza, a tervek szerint decemberben védi meg legközelebb az övét, majd 2004-ben jöhet a középsúlyú uralkodó, Bernard Hopkins elleni szupermeccs. Mindezek előtt azonban még vár rá egy próbatétel, szerdán ugyanis Afrika-expedícióra indul, amelynek keretében szeretné megmászni a körülbelül 6000 méteres Kilimandzsárót…
A mexikói Óscar Laríosnak (50–3–1) is sikerült megvédeni az övét, ráadásul neki még hat percet sem kellett dolgoznia a pénzéért. A WBC (Bokszvilágtanács) kispehelysúlyú világbajnoka Nagojában a második menetben kényszerítette feladásra kihívóját, a japán Isi Kozót (31–4).
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik