Valami Amerika

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2004.02.20. 21:15
Címkék
Akár protokolláris jellegű sajtótájékoztató is kerekedhetett volna belőle  ilyentájt volt már részünk hasonlóban bőven , amelyen bejelentik, hogy Erdei Zsolt egyéves reklámszerződést köt a Praktiker céggel, illetve hogy valamikor a tavasszal először kockára teszi a januárban a mexikói Julio César Gonzáleztől elvett világbajnoki övét.
Fritz Sdunek (balra) és Erdei Zsolt minimum négy hetet tölt amerikai edzôtáborozással
Fritz Sdunek (balra) és Erdei Zsolt minimum négy hetet tölt amerikai edzôtáborozással
Fritz Sdunek (balra) és Erdei Zsolt minimum négy hetet tölt amerikai edzôtáborozással
Fritz Sdunek (balra) és Erdei Zsolt minimum négy hetet tölt amerikai edzôtáborozással
Fritz Sdunek (balra) és Erdei Zsolt minimum négy hetet tölt amerikai edzôtáborozással
Fritz Sdunek (balra) és Erdei Zsolt minimum négy hetet tölt amerikai edzôtáborozással
Ehhez képest pénteken a Boxutca étteremben megjelenők alighanem sokkal többet kaptak annál, amire számítottak. Két hónappal a következő fellépés előtt Madár esetében ennyi konkrétumról talán még sohasem esett szó!
A szerződéskötésen gyorsan túlestek a felek – "Zsoltban van valami, amit mi értékelünk. Nyitott, szimpatikus, szeretik az emberek, igyekszünk kihasználni az imázsát. A reklámkampányainkban hat éve ringet használunk, most megtaláltuk a belevaló személyt is" – indokolta meg a választást Karl-Heinz Keth, a cég magyarországi részlegének igazgatója –, majd jött Dámosy Zsolt. Erdei menedzsere a szintén a vendéglistán lévő, ám a szívműtétét követően orvosi felülvizsgálata miatt igazoltan távollévő Peter Hanraths (az Universum gazdasági igazgatója – a szerk.) helyett vázolta védence közeljövőbeli programját.
"Abban reménykedtem, hogy még ennél is konkrétabb bejelentést tehetek, mint most, és talán az ellenfélről is beszámolhatok, de erre leghamarabb a jövő héten kerülhet sor – mondta Dámosy Zsolt. – Most nyolcvanszázalékos biztonsággal azt tudom mondani, hogy Erdei Zsolt legközelebb április huszonnegyedikén, a Vitalij Klicsko világbajnoki címmérkőzését felvezető programban bokszol, Los Angelesben, New Yorkban vagy Las Vegasban. Ha ez nem jön össze, akkor vagy április tizedikén Las Vegasban a Vladimir Klicsko–Lamon Brewster meccs előtt bunyózik, vagy pedig május tizenötödikén egy berlini gálán. Ebből is látszik, hogy az Universum az univerzum felé terjeszkedik, és nagy tervei vannak Zsolttal."
"Nagyszerű lenne újra Amerikában bokszolni – mondta a sajtótájékoztatót követően lapunknak Erdei Zsolt. – Az Universum terjeszkedni akar, megpróbál eladni, úgy tűnik, erre van is esély, hiszen odaát is szeretik a színes bokszot, én pedig megpróbálok színesen bokszolni. Persze erről az egészről jobb egyelőre feltételes módban beszélni, nem szabad elkiabálni, de nagyon megtisztelő, hogy Hamburgban ilyen szinten számolnak velem. Azért remélem, ehhez én is hozzátettem valamit a teljesítményemmel. A klubnak a húzóneveken, a két Klicskón kívül két világbajnoka van, Felix Sturm ugye De La Hoyával bokszol, talán nem meglepő, hogy ezek után engem is megpróbálnak a tengerentúlon is eladni. Végül is Amerika a boksz Mekkája, ha ott felfigyelnek valakire, az már sokat nyom a latban. Nem minden európai bokszolónak adatik meg ilyen lehetőség, azon leszek, hogy élni tudjak vele."
Madár hétfőn kezdi el hivatalosan is a felkészülését első címvédő mérkőzésére (titokban azért már itthon is "mocorgott"), egyelőre Hamburgban. Az egyelőre különösen hangsúlyos, hiszen edzője, Fritz Sdunek egyúttal Vitalij és Vladimir Klicskónak is a trénere, és mivel ők túlnyomórészt az Egyesült Államokban élnek, illetve legközelebb ott bokszolnak, a szakembernek előbb-utóbb át kell kelnie az Atlanti-óceánon. Csaknem biztos, hogy Erdei Zsolt társaságában. Egybehangzó nyilatkozatok szerint ugyanis Madár ma már akkora értéke az Universumnak, hogy megengedhetetlen lenne, hogy a következő fontos meccse előtt hetekig távol legyen az edzőjétől.
S hogy ki ellen bokszol legközelebb? Egyelőre nem tudni, Dámosy szerint hiba lenne az első ötből riválist várni, sokkal valószínűbb, hogy a ranglista 6–10. helyén álló bunyósok közül kerül ki az első kihívó (papíron az első tizenötből lehet választani). Kedvcsinálóként az öt jelölt: Richard Hall (jamaicai), Julio César González (mexikói – őt alighanem kihúzhatjuk), Rico Hoye (amerikai), Olekszij Trofimov (ukrán), Tomasz Adamek (lengyel).
Verhetetlen ellenfél nincs közöttük.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik