Michalczewski nehézsúlyban?

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2004.04.15. 21:28
Címkék
Dariusz Michalczewski félnehézsúlyban számtalanszor bizonyította, hogy verbális riválisa (folyamatosan üzengettek egymásnak, de egyszer sem találkoztak a szorítóban), Roy Jones ellenfeleit ő is képes megverni (az egyetlen kivételt az őt legyőző, majd Erdei Zsolt előtt fejet hajtó Julio César González jelentette), most pedig elképzelhető, másban is megpróbálja utánozni az amerikait.
A Tigris két súlycsoportot ugrana
A Tigris két súlycsoportot ugrana
A Tigris két súlycsoportot ugrana
A Tigris két súlycsoportot ugrana
A Tigris két súlycsoportot ugrana
A Tigris két súlycsoportot ugrana
Az Universum Box-Promotion lengyel öklözője ugyanis felvetette, szívesen felmenne nehézsúlyba, és ott felülne valamelyik szervezet világbajnoki trónjára.
"Nem jelentene gondot a kategóriaváltás, úgy kilencven kilóval már vidáman boldogulnék. Roy Jones sem volt sokkal több – fejtegette a Tigris. – Nem lennék reménytelen helyzetben, ott van például a Vladimir Klicskót megverő Lamon Brewster. Szerintem ő minden idők legrosszabb nehézsúlyú világbajnoka. Tőle például el tudnám venni az övet."
Michalczewski az elmúlt időszakban már csak nagyon keservesen tudott nyolcvan kiló alá menni, ha tényleg kategóriát váltana, legalább a fogyasztás kínjaitól megszabadulna. Ugyanakkor a 185 centis testmagassága már sokkal kevesebb előnyt jelentene a számára. "Még ezzel sem lenne gond, hiszen edzésen már sokszor bokszoltam nagyobb darab palikkal. Nincs okom félni. Elég tapasztalatom van, semmi szükségem felhozó meccsekre, jöhetnek azonnal a tétre menő csaták" – mondta Michalczewski.
Persze, ehhez előbb be kellene kerülnie a világranglista első tizenöt helyezettje közé, ami a jó Universum–WBO nexus ismeretében azért nem tűnik lehetetlen feladatnak. Már ha a Tigris komolyan gondolja a kirándulást.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik