A körítés tartogatja a pluszt

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2004.06.09. 23:02
Címkék
Bokszedzés már volt a Westend City Center tetején  elég csak a KokóChacón meccset megelőző sajtótréningre gondolni , de gálára, komoly tétmérkőzésre még nem került sor. Egészen szombatig.
Rácz újra Budapesten rendez gálát
Rácz újra Budapesten rendez gálát
Rácz újra Budapesten rendez gálát
Rácz újra Budapesten rendez gálát
Rácz újra Budapesten rendez gálát
Rácz újra Budapesten rendez gálát
Akkor ugyanis a Felix-Promotion a Nagy János–Zukile Khandisa WBO-interkontinentális bajnoki címmérkőzés köré bokszestet szervez. A kockázat nem kicsi, a természet keresztülhúzhatja a szervezők számításait (de az eső sem lehet akadálya a gálának!), ugyanakkor az szinte biztos, hogy az élmény minden körülmények közt maradandó lesz.
– Szeretem az extrém helyeket, a kihívásokat és az ezzel járó problémákat is – válaszolta a helyszínválasztást firtató kérdésünkre Rácz Félix, a klub tulajdonosa. – Két éve nem rendeztünk gálát Budapesten, és úgy gondoltam, ha már visszatérünk, valami nagy durranással tegyük meg ezt.
– Voksolhatott volna például egy nagyobb sportcsarnokra is.
– Inkább azt mondtam, megpróbálok valami újat, és a főételhez a körítésben adom hozzá azt a bizonyos pluszt. Ezért választottam a Westendet, mert ott még soha, senki sem rendezett gálát. Én pedig szeretek első lenni. Mindenben.
– Mit mondtak a Westendben, amikor felvetette nekik az ötletet?
– Néztek rám nagy szemekkel, majd kértek egy kis gondolkodási időt. Gondolom, futottak ők is egy kört, érdeklődtek utánam, konzultáltak, majd egy héttel később leültünk tárgyalni. Mindenben segített mindenki, de hogy kik, azt itt most nem tudom felsorolni, mert gondolom, annyi helyük nincs az újságban.
– Miért jó a Felix-Promotionnek a Westend?
– Mert Budapesten van, mert extrém, és mert a szűkebb környezetünkben is megmutathatjuk magunkat. Nem kell utazgatni, ingázni a vidéki helyszín és a főváros között, és így tovább. Persze azért hátrányok is akadnak, például úgy négy-öt millió forinttal többet kell kiadnunk Budapesten, mint bárhol másutt az országban.
– De ennyivel többet is szedhet vissza, nem?
– Álomnak nem rossz, kár, hogy a valóság másképp fest. De azért lesznek bevételeink. A VIP-jegyek már elkeltek, a drágább belépők szintén, már csak az ötezresekből lehet korlátozott számban vásárolni.
– A gálának otthont adó létesítménynek mi a haszna a gálából?
– A promócióval biztosan jól járnak, a médiában mindig elhangzik az épület neve, szerintem reklámnak sem utolsó ez a lehetőség, és azt hiszem, a vezetők is meg akarják mutatni, hogy képesek egy ilyen rendezvényt összehozni. Költségeik nincsenek, mert a rendezvény összes kiadását nekünk kell állnunk.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik