Sörsátor helyett a tetőn

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2004.06.10. 20:49
Címkék
Hiába bokszol három Nagy, Zsolt, János és József is a Westend City Center tetőkertjében szombat este sorra kerülő, "A NAGY balhé" névre keresztelt gálán, közülük azért Nagy János áll igazán fókuszban.
Az NSO ajánlja:

Az NSO ajánlja:

A WBA (Bokszvilágszövetség) és a WBO (Bokszvilágszervezet) kiskönynyűsúlyú interkontinentális bajnoka ezúttal csak az utóbbi övét kockáztatja a dél-afrikai Zukile Khandisa ellen, de ha nyer, akár a WBA-nál is közelebb kerülhet egy rangos címmérkőzéshez.
– Bokszolt már szabadtéren?
– Profiként még soha, amatőrként viszont elég sokat – válaszolta érdeklődésünkre Nagy János. – Sokat jártunk külföldre, Ausztriába, Németországba és Olaszországba, ott pedig többször is volt szerencsém a szabad levegőhöz.
– Milyen emlékekkel gazdagodott?
– A hangulatra sohasem lehetett panasz. Tudja, ezek olyan sörsátormeccsek voltak, a közönség a bunyó nélkül is jól érezte magát, mi csak amolyan töltelékprogramot, extra szolgáltatást jelentettünk. Persze volt olyan is, amikor kellemetlenül éreztem magam. Nagyon rossz érzés, amikor sütik a jobbnál jobb kajákat, a szegény bokszoló viszont nem ehet belőle, mert meccse van… Ehhez jött még a szivarfüst, ami megállt a sátorponyva felett, akkor még levegőt is alig lehetett kapni.
– Most nem valószínű, hogy ilyen élményekben lesz része.
– Á, biztos, hogy ilyenek nem fordulhatnak elő. Első hallásra egyébként nem is tudtam elképzelni, hol lehet a Westendben bokszgálát rendezni. Hol van ott annyi hely, ahol annyi ember elfér, amennyi szeretne kijönni. Igazából akkor néztem meg először alaposabban a helyszínt, amikor a TV2 az ajánlókat forgatta.
– És mi a véleménye?
– Hogy nagyon jó gála lesz. Majdnem mindent tudok, már csak az a kérdés, miként bonyolítják le a bevonulást, mennyit kell az öltöző és a ring között mozogni.

Nagy János jövôre talán már rangosabb övért bokszolhat
Nagy János jövôre talán már rangosabb övért bokszolhat
Nagy János jövôre talán már rangosabb övért bokszolhat
– Az ellenfél, Khandisa már nyitott könyv?
– Inkább azt mondom, már láttam róla felvételeket. Elég magas, majdnem száznyolcvan centi, ügyes, kiforrott a bunyója, gyors, pontos. Ahhoz képest, hogy vívó stílusú bokszoló, elég sokszor odaáll verekedni, de az valahogy nem az ő műfaja.
– Nem baj, hogy most csak az egyik övet kell megvédenie?
– Így legalább egy marad tartalékban. Komolyra fordítva a szót, remélem, hogy vasárnap reggel is még két övem lesz.
– Mikor léphet feljebb? Mikor bokszolhat az Európa-bajnoki vagy a világbajnoki koronáért?
– Ahogyan a menedzseremmel, Rácz Félixszel beszélgettem, úgy gondolom, ha semmi sem jön közbe, akkor talán már a jövő év elején összejöhet egy komolyabb mérkőzés. De előtte még hozni kell a Khandisa elleni találkozót.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik