Új fogalom: Cintron-díj

MONCZ ATTILAMONCZ ATTILA
Vágólapra másolva!
2004.07.18. 23:12
Címkék
Két új világbajnokot koronáztak meg a houstoni Reliany Arenában megrendezett bokszgálán. Elsőként a Puerto Ricó-i Kermit Cintron (240) foglalta el a WBO (Bokszvilágszervezet) ideiglenes  a "rendes" bajnok, Antonio Margarito a nagyváltósúlyba tart  váltósúlyú trónját, a jamaicai Teddy Reid (2261) ellen aratott nyolcadik menetes T. K. O.-diadalának köszönhetően.
A veretlen Cintron a harmadik felvonásban küldte padlóra először vetélytársát, majd a nyolcadikban befejezte a találkozót.
A hazai közönség öröméről Juan Diaz (25–0) gondoskodott, aki egyhangú pontozással legyőzte a mongol Lakva Simet (19–4–1), és elvette tőle a WBA (Bokszvilágszövetség) könnyűsúlyú világbajnoki övét.
Zwickauban, az Universum Box-Promotion gáláján két új, valamint egy régi Európa-bajnokot ünnepeltek, igaz, némi meglepetésre közülük csak kettő volt a hamburgi klub versenyzője. A német Michel Trabant (39–2) ugyanis pontozással vereséget szenvedett a francia Frédéric Klosétól (35–4), és nem tudta elvenni riválisától az EBU (Európai Bokszunió) váltósúlyú koronáját. A német Thomas Ulrich (27–1) az olasz Silvio Branco (49–8–2) elleni 11. menetes T. K. O.-sikerével a félnehézsúly, az ukrán Szerhij Dzindzirjuk (27–0) pedig a francia Mamadou Thiam (41–4) elleni 3. menetes diadalával a kisváltósúly gazdátlan Eb-övét szerezte meg.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik