Kessler rátalált saját stílusára

T. G.T. G.
Vágólapra másolva!
2010.04.25. 12:15
null
Froch (jobbra) szerint Angliában ő nyerte volna a vb-övet (Fotó: Action Images)
Címkék
A brit Carl Froch a Mikkel Kessler ellen pontozással elveszített mérkőzés után úgy nyilatkozott, ha Angliában lett volna a meccs, akkor biztosan ő nyer. A dán győztes rátalált saját stílusára.

A WBC nagyközépsúlyú világbajnoki címét vesztette el a brit Carl Froch a dán Mikkel Kessler ellen pontozással szombat este.

A 32 éves Froch el volt keseredve: „Elvesztettem a világbajnoki címem, ez borzasztó érzés, nagyon le vagyok törve – nyilatkozta, majd hozzátette. – Nem akarok vádaskodni, de ha Angliában, Nottinghamben lett volna az összecsapás, más eredmény születik.″

Froch ezzel arra utalt, hogy szerinte Kessler padlózása után számolni kellett volna a dánra, de a mérkőzésvezető ezt nem tette meg. „Szoros küzdelemben nagy adok-kapok folyt."

Frochnak és a győztes Kesslernek is két-két pontja van a Szuperhatok sorozat 5. mérkőzése után, a veretlenségét szombat este elveszítő brit következő ellenfele Nottinghamben a német Arthur Abraham lesz.

A győztes  – egyben a WBC világbajnoka – Kessler is 2 ponttal áll a sorozatban. „Különösen annak örülök, hogy bizonyítottam, a Ward elleni vereségem csupán kisiklás volt. Froch fizikailag nagyon erős, ráadásul néhány hibát el is követtem. De amikor visszataláltam a saját stílusomhoz, megfordítottam a meccset" – mondta a Bokszvilágtanács régi-új világbajnoka, aki 2007-ben Joe Calzaghe ellen vesztette el a WBC vb-övét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik